avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima.
Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , mai mult cunostea persoanele implicate doar din vedere.
In urma acestei intamplari fratele meu sa ales cu rana la cap si la brat , find lovit de mai multe ori la cap cu un obiect contondent. Mentionez ca a fost vorba de o altercatie in care sau aruncat cu sticle de bere , agresorul a scos un cutit. Persoanele in cauza sunt niste pusti din cartier care au fost agresate de alte cateva persoane care consumau bauturi alcolice in spatiul public. Mentionez inca o data fratele meu era doar un trecator prin zona spre casa. In urma acestei altercatii a fost chemata politia si mascatii care au dus la sectie o singura persoana careia iau luat declaratia. In aceeasi seara a mers si fratele meu sa depuna declaratie. In acelasi timp cei de la sectia de politie au chemat smurdul sai acorde asistenta medicala fratelui meu.
Problema mea este cum sa procedez in situatia aceasta deoarece cei de la sectia de politie nu au facut nici o cercetare desi marturisesc ca intamplarea a avut loc pe data de 1 mai.
Cui ar trebuie sa ma adresez de fapt ? Sa imi iau un avocat ? Sa fac o plangere la procuratura ?
Va ma multumesc anticipat.
A fost la INML pentru CML? Plangerea se poate depune la Politie sau Parchet, oricum cei de acolo ar fi trebuit sa se sesizeze din oficiu si sa va intrebe daca intelegeti sa depuneti plangere prealabila.
Depuneti plangere penala prealabila, in termen de trei luni de la data savarsirii infractiunii.
Va multumesc pentru sfat. Am uitat sa mentionez ca fratele meu este in tratament la psihiatrie de circa un an si jumatate. Aceasta din cauza celor 14 ore muncite pe zi la servici , suprasolicitare. Este in tratament cu medicamente foarte puternice. Sunt niste masuri speciale in lege , pentru protectia persoanelor bolnave ?
Pedepsirea infractiunilor are loc la fel indiferent de boala victimei. Ar fi contat daca agresorii se foloseau de starea lui ca sa il loveasca.
Agresorul consumase alcool inainte de incident , la lovit pe fratele meu de trei ori cu o lada de bere in cap pe la spate spargandui capul. Are trei copci si mai multe echimoze si o lovitura puternica la brat in timp ce acesta incerca sa se apere. Dupa ce la lovit pe fratele meu , agresorul a mers in casa si a iesit cu un cutit de vanatoare si a alergat dupa alti patru indivizi.
Mentionez ca pe fratele meu la lovit fara sa aiba ceva cu el.
Cum il pot incadra si ce poate pati ? La CML fratelui meu i s-a spus ca ar putea primi noua zile.
Conteaza faptul ca fratele meu a primit lovituri nevinovat fara sa aiba vreo legatura cu scandalul ? Cum sar putea incadra cele trei lovituri la cap cu o lada de bere , pe la spate ?

Alte discuții în legătură

Traume-vatamare corporala din culpa Maria_toma2014 Maria_toma2014 Buna seara! Am suferit multiple traume fizice in urma unei altercatii, Intre care am ramas farà o f mare parte din podoaba capilara, mi a fost smuls( sunt ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cristi_o cristi_o Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra: Persoana apropiata batuta si lasata in camp, s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)