avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Calcul onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Calcul onorariu avocat

Buna ziua,
Cand in contractul semnat cu un avocat a trecut " onorariu de succes in cunatum de 25% din prejudiciu recuperat", inseamna 25% din suma recuperata + penalizari? Adica eu ii platesc avocatului si procent din penalizari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 12 Mai 2015
Avocatul ce zice?
Avocatul zice ca se calculeaza si din penalizari. NU mi se pare corect. Am si vorbit la inceput despre faptul ca ii ofer 25% din suma care era de recuperat.
Mie imi pare ca aveti dreptate.
Onorariul de succes e cel obtinut la proces.
Nu cunosc insa nici un caz solutionat jurisdictional pe aceste considerente.
Daca ati stipulat 25% din suma recuperata se vor include si penalizarile, parerea mea.
Daca nu se dorea acest lucru trebuia sa specificati clar in contract.
In contract scrie "25% din prejudiciu recuperat", din cate stiu, prejudiciu inseamna daune morale si daune materiale, penalizarile in ce categorie intra? s-a stiut de la bun inceput ce sume este de recuperat, am vorbit cu avocatul de 25% din cei 40000 care erau de recuperat, nu s-a mentionat si de penalizari.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes RoxanaZ2012 RoxanaZ2012 Buna ziua, in urma cu doi ani am fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia a existat o victima, vina fiind a mea in totalitate. Pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes cu sau fara tva Veronica81 Veronica81 In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata user2032 user2032 Buna seara, Nu am cunostinte juridice, dar am impresia ca avocatul meu incearca sa ma insele. Sunt parte vatamata intr-un dosar penal aflat in stadiul de ... (vezi toată discuția)