avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit- daca plec din imobil mai pot solicita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit- daca plec din imobil mai pot solicita cota mea?

am mostenit o casa. suntem doi frati..locuim amandoi acolo. daca eu plec pot avea pretentii din casa legal?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:30, 12 Mai 2015
Aveti dreptul la cota-parte care va revine. Daca sunteti doar dvs si fratele, se imparte la jumatate.
in cazul in care nu mai doriti sa locuiti in imobilul mostenit, impreuna cu fratele dvs, puteti cere iesirea din indiviziune . fratele ramane cu imobilul integral, iar dvs va va plati o sulta.
daca va intelegeti cu fratele dvs., faceti iesirea din indivizune pe cale amiabila. daca nu, prin instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor ... JulienJulien JulienJulien Buna ziua! Suntem trei frati care am mostenit in urma deceselor parintilor nostrii o casa o curte si o gradina la tara. am facut succesiunea si am devenit ... (vezi toată discuția)