avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere antecontract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere antecontract vanzare-cumparare apartament

As vrea sa reziliez un ante-contract de vanzare cumparare al unui apartament de trei camere pentru ca nu voi reusi sa platesc pana la capat acest contract.
Antecontractul prevede ca voi pierde toti banii dati drept avans. Pe langa acestia platesc si o rata lunara de 1350 de lei. Daca nu le-as da aceasta rata, as putea sa ma mut in alta parte cu chirie. Credeti ca este [posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:06, 14 Mai 2015
Daca nu le platiti rata lunara, cei care v-au vandut apartamentul pot face aplicarea clauzelor contractuale incidente (reziliere din culpa Dvs, penalitati, etc. si ce mai scrie in contract).
Daca este posibil, negociati o reziliere amiabila
Pentru ca nu am avut toata suma din avans, am luat in locatiune platind acea rata de 1350 de ron. Contractul de locatiune este pana la data de 19 iunie din acel moment ei ma pot evacua in orice moment. In acest context imi pot cere si restul de avans, daca ma mut?
Va rog sa imi raspundeti pentru ca sint intr-o situatie disperata si nu pot lua niste decizii in necunostiinta de cauza. Credeti ca este bine sa merg sa ii anunt ca as vrea sa ma mut? Sau sa imi gasesc intai unde sa ma mut?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
isabela capalnas, utilizator
Poblema dvs.nu este daca va puteti muta sau ,nu.Problema dvs. este ca,daca nu veti respecta clauzele contractuale veti pierde avansul si, veti fi evacutata daca locatiunea inceteaza la data de 19 iunie.Incercati sa rezolvati amiabil,mergeti cu actele pe care le aveti la un avocat sau mediator ptr.o rezolvare amiabila.
Mergeti cu actele la un avocat, ca nu inteleg daca e contract de locatiune, contract de promisiune de vanzare si/sau de cumparare, daca si ce se aduna avans, cum se aduna avans din chirie...
In plus, poate gasiti o chirie mai mica de aceasta, insa orice nerespectare a unui conytract costa timp si bani. Daca doriti sa iesiti fara pierderi, e dificil, caci si ei vor vrea acelasi lucru; si ei inca nu par a fi incalcat promisiunea.
Poate gaseste avocatul o modalitate de a negocia cu ei, eventual o transferare de promisiune sau similar... negociati, intai insa va informati!
Este un antecontract de vanzare- cumparare. Da, ei inca nu si-au incalcat promisiunea. Nu am putut plati tot avansul si l-am inchiriat pana la data la care am sperat ca voi gasi restul de avans. Nu reusesc sa il gasesc, m-am si imbolnavit si am gasit o chirie mai ieftina decat tot acest contract in intregimea lui. Am platit pana acum 6000 de euro avans, ramanand o diferenta de 1661. Am luat un credit la care am o rata de 1400 in fiecare luna de achitat, plus 1350 rata de locatiune, depaseste venitul meu la aceasta data. Va rog ce ma sfatuiti, din pacate la momentul acesta nu imi permit un avocat. Chiar sint disperata.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
isabela capalnas, utilizator

Alte discuții în legătură

Promisiune de vânzare - cumpãrare (arvunã) fleshmeister fleshmeister Bună seara, Am unele nelămuriri referitoare la un antecontract de vânzare - cumpărare, în care la momentul încheierii promisiunii, viitorul cumpărător ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e corect să plătesc avans și să mi se ceară chiria în continuare? Norabina Norabina Buna ziua .Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.Apartamentul costa 21500€,și de comun ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)