avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

as dori sa stiu daca nu semnez actul aditional la contractul individual de munca ce se poate intampla?angajatorul doreste sa-mi schimbe locul de munca iar eu nu doresc sa plec in alt servici.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:06, 14 Mai 2015
In principiu, daca angajatorul doreste un Act aditional, asta inseamna ca el doreste sa schimbe ceva in contractul initial pentru al adapta necesitatilor firmei.
Daca modificarile sunt rezonabile si legale, refuzul de a semna poate fi considerat ca un refuz al jobului
nu cred ca poate fi numit un refuz al jobului atata timp cat in codul muncii articolul 41aliniatul 1 spune citez ,,Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Nu puteti fi obligat sa semnati un act aditional la c.i.m., chiar daca angajatorul doreste asa ceva.
freeelis a scris:
Nu puteti fi obligat sa semnati un act aditional la c.i.m., chiar daca angajatorul doreste asa ceva.


Daca conditiile de piata din sectorul firmei sau micro/macro-economice s-au schimbat semnificativ in intervalul dintre semnarea initiala a CIM si propunerea actului aditional iar firma/angajatorul are nevoie de completarea/schimbarea profilului jobului, riscul fiind pierderea profitului sau chiar exitul din piata, Dvs. sustineti cele de mai sus ?

Este total anti-economic.
Unde este dreptul societatii de a-si organiza activitatea eficient economic pentru a realiza unicul scop pentru care a fost infiintata - obtinerea de profit.
Societatea comerciala nu este fundatie de asistenta sociala.

Legislatia reglementeaza raporturi intra-umane, nu poate dicta "pietii".
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
legalmgm, utilizator
propunerea angajatorului se leaga de obligatia legala de informare art.17-18 din codul Muncii!dreptul dv-stra de a accepta/refuza noile conditii propuse,va duce la prilejul exercitarii dreptului de evaluare al angajatorului,si astfel veti fi considerat Necorespunzator ,adica =Restructurat!

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional ginnyy ginnyy Un salariat refuza semnarea actului aditional de schimbare a locului muncii. Intradevar, actul a fost intocmit si transmis spre semnare cu intarziere mare, ... (vezi toată discuția)
Fisa post adrianacfr adrianacfr Care sunt măsurile legale pe care le poate lua angajatorul față de un salariat care a semnat actul adițional la CIM, dar care nu semnează fișa postului ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu rrramor rrramor Din cate stiu, orice modificare a CIM se realizeaza doar cu acordul salariatului si totusi....se poate modifica salariul anhajatului pe carea de munca fara ... (vezi toată discuția)