avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Daca mostenirea nu este dezbatuta si mama foloseste terenul, plateste impozitul, poate face contract de comodat cu fiica sa?
(Deoarece comodatul este doar translativ de folosinţă, comodantul nu trebuie să fie neapărat proprietarul bunului. De exemplu, comodantul poate fi un uzufructuar sau un locatar, cu condiţia ca transmiterea folosinţei să nu-i fie interzisă.)(Art. 2147 NCC).
Daca da, este obligatoriu sa se autentifice la notar?
Acest contract fiindu-i necesar la APIA
Cel mai recent răspuns: Venetia , utilizator 14:25, 20 Mai 2015
Pentru a face un act de comodat trebuie sa fi proprietarul bunului (pentru a avea drept de dispozitie), bunul trebuie bine identificat (documentatie cadastrala) si drepturile proprietarului, pentru a fi opozabile tertilor, trebuie facute publice (intabulare in CF prin ANCPI).
Deci trebuie dezbatuta mostenirea si intabulate bunurile din certificatul de mostenitor inainte de a putea incheia un act de comodat sub forma autentica.
P.S.
Reverificati-va notiunile din dreptul civil.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Regret,insa a comodata poate fi un act de administrare.
Nu stiu insa daca mama este singurul mostenitor si daca este sezinar.
Nu poate acorda altuia,ceva care nu-i al dansei!
niciodata nu s-a cert sa fie Autentic Comodatul !De regula este un contract ,,intuitu personae"
fiind pe increderea ca stiti cine-i comodantul!
1
In speta, cum sa fie un act de administrare daca nu exista un proprietar bine definit ? Cine sa fi acordat dreptul de administrare (sau de uzufruct) ?
2.
Ati incercat sa duceti la RC un act de comodat pentru sediu social, intocmit sub semnatura privata ?

Alte discuții în legătură

Succesiune in lipsa mostenitorilor rara_rara rara_rara Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Mama a avut 10 hectare de pamant pe care si le-a insusit, abuziv, una din surorile mele(furand ... (vezi toată discuția)
Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul decesului arendatorului cand inca contractul ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte ... (vezi toată discuția)