avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj

Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat si o fata, mai apoi inchizandu-se intr-un wc. m-am intors la masa, cu gandul sa plec acasa mi-am luat geaca pe mana, iar o persoana de acolo m-a rugat sa ii duc fetei geanta la baie. am luat geanta, am dus-o la baie, impreuna cu geaca, dar nefiind nimeni am iesit pe hol, mi-am luat geaca pe mine si voiam sa duc geanta inapoi la masa. pe hol exista o usa, care am aflat apoi ca duce catre vestiarul ospatarilor, si din interior mi-a zis o fata ca e geanta ei, drept pentru care i-am inmanat-o. apoi am plecat acasa... La 3 zile m-a contactat cineva sa imi spuna sa ne intalnim deoarece are o filmare cu mine cum am furat o geanta. M-am interesat la club, geanta a fost gasita in vestiarul ospatarilor, iar banii au fost aruncati pe jos la masa unde am stat dupa venirea politiei. Precizez ca nu am luat niciun ban si nu stiu cine i-a luat. M-am intalnit cu apartinatoarea gentii, care nu a facut plangere la politie, nici nu a vrut sa fie implicata politia, adica sa ia amprente de pe portofel, de pe banii gasiti pe jos, luand filmarea de la managerul clubului, mi-a aratat cand am iesit cu geanta din baie si cand o arunc cuiva din interior. Mi-a cerut suma de 500 euro pentru a nu da televiziunii filmarea si pentru a nu depune plangere la politie cum ca eu i-am furat bani. Detin o functie la stat care mi-ar prejudicia imaginea de om corect. Daca fac plangere pentru santaj si le dau banii in cazul unui flagrant, ei pot sa imi faca plangere pentru furt de bani? Imaginile surprinse pe camera de la baie pe mine ma incrimineaza,dar eu am plecat pana sa vina politia si banii au fost gasiti aruncati dupa ce a venit politia si a facut ceva cercetari. Deci cineva i-a aruncat acolo dupa ce eu am plecat. Si daca fac plangere impotriva mea, se ia in considerare pentru fapta de furt?
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
OlariuClaudiuMihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: rianinacs , utilizator 10:17, 19 Mai 2015
cred ca este vorba de un grup infractional in care ati cazut: 1) persoana care v-a inmanat geanta; 2) cel care v-a santajat la telefon; 3) fata; 4) managerul clubului care trebuie sa stie de filmare. De ce nu v-a aratat in filmare si cand ati primit geanta de la cel care v-a ruga s-o duceti la baie. Tot in filmare ar trebui sa se vada si cand ati dat geanta fetei si cand ati plecat apoi imediat, Se filmeaza doar in anumite momente si in anumite locuri ? si nu cred ca nu se fimeaza la intrare in club
Ar trebui sa existe filmare si cand ati vorbit cu cel care a zis de geanta.
Daca ziceti la politie de santaj poate rezulta suspiciunea de furt dar daca nu mergeti sa faceti asa poate fi mai rau.
E greu de spus.
Incercati sa consultati un avocat si sa discutati pe toate fetele.
E posibil si sa nu se reclame furtul...
Poate doar incearca sa va santajeze pentru bani.
Exact asta mi-au spus, ca nu vor sa mearga la politie si vor sa isi recupereze banii ce s-au furat din vina mea. Dupa ce le voi da suma ceruta, vor sterge filmuletul si nu vor mai avea nicio pretentie. Sa fac un proces- verbal predare primire a sumei cu martori in care sa consemnez ca ii dau acesti bani pentru a inlatura orice pretentie penala sau materiala? Sau ma acuz singur de ceva ce n-am facut prin acest lucru?
Daca vreti sa ii dati banii inseamna ca I-ati furat.
Nu vad alta logica.
Asa m-am gandit si eu... Initial mi-a fost teama ca vor incerca sa ma tarasca prin noroi si de aceea am vrut sa le dau. Va multumesc pentru sfat!

Alte discuții în legătură

Plangere furt telefon dintr-o sala de sport Floryma Floryma Buna ziua, Scriu pentru prima data (desii sunt un abonat vechi al site-ului) si sper sa ma poata ajuta cineva. Am tot cautat raspunsuri pe internet si fara ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt Cristi21med Cristi21med Buna ziua/seara. Am si eu nevoie de o lamurire. Am cunoscut o persoana online si am decis sa ne intalnim. Din pacate persoana respectiva a venit in ... (vezi toată discuția)
Minor cezar1894 cezar1894 Sunt minor, am 15 ani....Am fost intr-un club disco, eram cu mai multi la masa shi unul din ei a furat o poseta shi in mijlocul distractiei mia zis sa iau ... (vezi toată discuția)