avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare debite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare debite

Sunt reprezentantul unei asociatii de proprietari si doresc sa prezint o speta, de altfel, comuna, in ideea ca aici voi gasi un raspuns pertinent.
Prin cale legala, am obtinut, in sfarsit, dupa mai multe termene si amanari, o hotarare definitiva a instantei: obliga paratul la plata restantei pentru intretinere, excluzand cheltuielile de judecata. Zic, ok si asa, macar sa recuperam ceva.
Acum, am inteles ca, daca in termen de trei ani, nu se trece la executare se prescrie si decizia instantei. De la individul, rau platnic, nu are ce sa execute silit", locuieste intr-un apartament ce apartine, in proportie de 75%, fiicei sale, care este plecata din tara. El nu are si nu a avut nici un venit, in afara de ajutorul social, dat de primarie.
Ce pot face in acest caz?, tinand cont ca debitul pentru asociatie se ridica la peste 5000 de euro
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:54, 18 Mai 2015
ynocentta a scris:

Nu apreciati surprinzator de mare valoarea de 5000 euro restante intretinere?
Daca partea reclamata detine 25 % din bunul imobil,executorul judecatoresc are o misiune mai dificila din cauza ca trebuie sa desfasoare demersuri suplimentare pentru executarea hotarari judecatoresti si asta numai asupra cotei restantierului




Daca facem o comparatie cu alti restantieri din aceeasi lista, da, se poate spune ca este mare. Dar fata de valoarea unui imobil, cred ca poate fi recuperata, chiar daca executorul judecatoresc, in prespectiva, are "o misiune mai dificila".
Intreb, cel care este abilitat sa se ocupe de punerea in executare a sentintei, in speta, executorul judecatoresc, trebuie sa il aleg eu? sau este aleatoriu?
Mergeti la un executor judecatoresc ales de dv., ii aratati hotararea definitiva, ii spuneti despre coproprietari si el va sti ce are de facut si va va si spune.
Daca nu sunteti multumita cu raspunsul dat de acesta, cautati un altul si vedeti daca raspunsurile coincid.
Este la alegerea dv., dar incercati sa nu depasiti limita a 3 ani de la comunicarea sentintei, ca se prescrie.
Corect!
Mergeti la executor si discutati.
Ca invatura de minte pentru altii, atunci cand se cunoaste ca apartamentul apartine in anumite proportii mai multor coproprietari, este normal sa fie toti coproprietarii in judecata.
Discutati cu executorul si daca nu poate executa pe aceasta hotarare poate ca este cazul sa chemati in judecata si celalalt coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila executarea silita? ramiha ramiha [b]Intrebare: poate banca sa execute silit un apartament care nu apartine decat in proportie de 50% datornicului?[/b] Situatia e urmatoarea: Am fost ... (vezi toată discuția)
Ne-am judecat cu persoana gresita. ce facem? andreistan andreistan In urma cu 2 ani, fostul presedinte a dat in judecata \\"un restantier\\".... care acum cand a iesit decizia definitiva si am dus-o la executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)