avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducere rezerva legala si majorare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducere rezerva legala si majorare

Buna ziua
Conform codului fiscal, rezerva legala este deductibila in limita a 5% din profitul impozabil, la fiecare calcul al impozitului pe profit, spre exeplu in fiecare trimestru, pana cand aceste rezerve ajung la pragul de 20% din capitalul social. Intrebarea mea este, acestea se si majoreaza in fiecare trimestru proportional cu suma dedusa? adica in fiecare trimestru se face129=1061 cu val deductibila rezerva, sau la sfarsitul anului se face aceasta operatie?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Crestere rezerva legala-cum procedez iuli-ana iuli-ana capitalul social a fost pana anul trecut 200 lei iar rezerva legala de 40 lei, anul trecut s-a majorat capitalul cu 100.000 lei iar la sfarsitul lui 2009 ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala depaseste 20% din capitalul social sacko sacko Am preluat o firma în oct. 2015, care are: - capital social 270.000,00 lei,   - rezerve legale (pe cont 1061) la data de 31.12.2015 suma de 172.600 lei, ce ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Revin cu acelasi subiect si cu mai multe precizari (am mai postat intrebarea dar nu am ajuns la nici o concluzie) An 2005, 2006, 2007, 2008, ... (vezi toată discuția)