Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare stare civila cumparator in contract de vanzare cumparare

Cum se poate rectifica starea civila a cumparatorului intr-un contract de vanzare cumparare (din necasatorit in casatorit)
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:35, 30 Mai 2015
Nu e fals in declaratii decat daca ati urmarit sa declarati dioferit de realitate si sa obtineti anumite efecte juridice ale acelor declaratii.
Daca nu, solicitati notarului care a autentificat actul sa faca o incheiere de rectificare la acel act. E gratuita, in principiu, sau ar trebui, vazand ca, dupa mine, acest aspect al declararii starii civile ar trebui sa intre in consultatia juridica ce face parte din onorariul notarului.
Contactati si fosta sotie pentru o tranzactie pe acel bun. Ca sa nu plateasca impozit anual. Ca de primit o parte din bun va primi doar daca va dovedi ca a contribuit la dobandirea lui.
La data cand hotararea de divort a ramas definitiva prin respingerea recursului.
Revin cu date concrete despre ordinea cronologica a actiunilor:
- judecatorie :sentinta din 29 sept.1997 - se declara desfacuta casatoria si omologheaza partajul voluntar al bunurilor si cuprinde lista acestora
- tribunal:sentinta din 28 apr. 1998 - modifica sentinta judecatoriei (modifica sulta pe care fosta sotie trebuie sa o plateasca in urma partajului si pensia alimentara ,pastreaza restul dispozitiilor sentintei)
- act de vanzare cumparare incheiat in 25 mai 1998
- curte de apel:sentinta din 8 oct. 1998 -respinge ca nefondat recursul In aceasta situatie este corect ca in actul de vanzare cumparare cumparatorul apare ca necasatorit?
Ce insemna efecte juridice? Cadastrul, intabularea ,inscrierea in cartea funciara sunt efecte juridice?Sunt ingrijorat pentru ca pana in 2023 toata lumea va trebui sa inregistreze proprietatile ,gratuit conform Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 294/2015, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai si se aplica de la data publicarii.
Ma intreb daca o sa am probleme cu contractul de vanzare cumparare mentionat mai inainte.
florinedi a scris:

De fapt eu de cind sunt divortat ?

:) Bună întrebare. Şi raspunsul nu-i simplu deloc.

Am o vagă senzaţie (citind ...în frunzele de ceai, fiindcă n-am nici cererea de recurs, nici hotărârea) că n-a fost niciunul dintre dvs. supărat pe soluţia privind divorţul. Că recursul a privit solutia dată altui/altor capat/capete de cerere. Şi divorţaţi aţi rămas de la 28 apr.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Autenticitatea unei tranzactii in caz de divort adnana1967 adnana1967 In 8.12.1997 prin sentinta civila s-a hotarat desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si s-a facut o tranzactie pentru bunurile comune semnata de mine si ... (vezi toată discuția)