avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Jignire pe forum - ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Jignire pe forum - ce pot sa fac?

Sunt membru al unui forum ca acesta aici. Un user pe care nu-l cunosc, intr-o discutie, a devenit foarte agresiv si m-a jignit in scris.
Am gasit pe internet numarul lui de telefon si as vrea sa fie pedepsit pentru asta dar nu stiu ce sa fac.
L-am sunat si i-am spus ca vreau sa stiu cum se numeste si unde locuieste, a refuzat.
Puteti sa-mi dati un sfat despre cum sa raspunda pentru cuvintele lui un asemenea specimen? mersi.
Cel mai recent răspuns: mihai335 , utilizator 02:16, 25 Octombrie 2023
Nu este bine sa raspundeti cu aceeasi moneda la astfel de atacuri si in nici un caz sa ii dati o amploare si mai mare. Daca doriti deschideti o discutie, cereti sfaturi de la administratori si moderatori si acestia, daca verifica si considera necesar, pot sa baneze respectiva persoana, sa-i suspende dreptul de a mai utiliza forumul. Faceti-o pasnic! N-are rost sa ne certam aiurea intre noi, nu e asta scopul discutiilor de aici!
Nu este vorba despre acest forum ci despre Softpedia.
"isteric si labagiu" sunt termenele folosite la care nu cred ca mai poti discuta civilizat.
Nu stiu de ce s-a inteles ca vreau sa-i raspund cu aceeasi moneda. Am spus asta????
Intrebam ce pot face din punct de vedere JURIDIC.
Actiune pentru jignire, calomnie, la asta ma gandeam eu.
@toata lumea: domnul care a pus intrebarea spune clar ca e vorba despre alt forum, nu de forumul Avocatnet.ro. :rolleyes:

In privinta situatiei, eu as spune ca ati putea cere moderatorilor / adminilor forumului respectiv sa baneze accesul utilizatorului respectiv, in cazul le puteti arata despre ce jignire este vorba.

Daca pot sa-mi spun si eu parerea, as spune ca am observat unele situatii in care, fiind online, oamenii o iau razna. Au impresia ca pot spune orice, pot face orice si n-o sa li se intample nimic. Multi au chiar siguranta ca sunt anonimi si ca au libertate totala de actiune. Internetul ii face dezinhibati si unii inteleg sa toarne aici toate frustrarile din viata reala.

Prin urmare, cred ca sa puneti la inima jignirea in cauza e cam prea mult. Incercati sa ii interziceti accesul in site si s-ar putea sa il suparati mult mai tare. Pentru ca in siteul respectiv, omul se poate simti extrem de bine si de "stapan pe situatie". In toate cazurile, daca ajungeti sa dati telefoane si sa il jigniti la randul dvs am impresia ca n-ati realizat nimic. Mai mult, v-ati pierdut timpul si nervii pe un om care oricum a dovedit ca atunci cand nu are argumente vine cu jigniri.

Numai bine.
Desigur, asa e, pierdere de timp, energie, bani.
Dar sa ne gandim pentru o secunda unde vom ajunge cu totii astfel? Asa cum bine ati spus, se ascund sub internet.
Se va transforma mediul virtual intr-o cocina de porci?
Am scris moderatorului, in caz ca nu intervine sa sanctioneze, am mai vazut asta si in situatia unor alte persoane care au fost jignite si a nu a facut nimic, ce pot sa fac? Exista o instanta suprema a forumului?
Multumesc tuturor pentru amabilitate.
Nu aveam de gand sa-l jignesc sau sa-i raspund cu aceeasi metoda.
Din pacate, nu exista o instanta suprema a forumului. Va puteti adresa cu un mesaj privat unuia dintre administratori, daca moderatorul nu va ajuta. Daca nici ei nu fac nimic... :slap:

Juridic, e greu de crezut ca o instanta va poate da castig de cauza intr-un asemenea caz. Puteti incerca o actiune, puteti cere daune / despagubiri. Dar repet, eu unul nu vad multe sanse de castig la un astfel de caz, tocmai datorita specificului internetului. Judecatorii o sa creada ca e o gluma, o sa fie greu sa gasiti partea adversa, o sa aveti nevoie de politie / procuror pentru a face rost de ip-ul de la care s-a logat respectivul (nu conteaza ca dvs stiti cine este, trebuie sa si probati ca persoana de pe internet e aceeasi cu persoana pe care o indicati dvs.).

Ce incerc sa va spun este ca... ar trebui sa puneti in balanta toata aceasta alergatura cu frustrarile individului in cauza. Unii ar putea spune ca nu merita bataia de cap.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Ce ma fac .. ContSters118550 ContSters118550 daca nu sant pe placul d-lui ALIN POPESCU - administrator ,in forum probabil deoarece acorda \"Banat\" taur36 cetatean care are 76 de ani cu destul ...., pacat ... (vezi toată discuția)
Divulgare ilegala ip? Bucklucica Bucklucica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate.Am un cont pe un forum oarecare.O alta persoana de pe acelasi forum cu care am avut anumite ... (vezi toată discuția)
Sugestie privind cenzura pe forum Holda Finance Holda Finance Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este ... (vezi toată discuția)