avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, credit cu ipoteca

Buna ziua
Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ipoteca (ipoteca pe apartamentul mamei fostului sot). Ideea este ca eu nu mai pot plati acest credit, m-am mutat cu copii in chirie. Sotul vrea sa ma dea in judecata pentru partaj, vrea sa impartim creditul si fiecare sa-si vada de treaba lui. Mentionez ca am vandut casa pt care am luat creditul (valoare care nu acopera nici macar jumatate din credit acum), bani pe care i-am impartit. Acum vrea partea mea de bani pt ca eu nu mai platesc creditul. Se poate face acest partaj fara acordul bancii?? In ce conditii banca poate fi de acord cu aceasta "ïmpartire" a creditului?? Daca eu sunt scoasa din credit, si banca va fi de acord (desi nu cred ca poate prelua acest credit datorita venitului mic) eu sunt dispusa sa-i dau partea mea de bani de pe casa. Multumesc
Nu exista partaj al creditului in instanta. Acesta se poate prelua de catre un imprumutat in masura in care dovedeste ca are suficiente venituri sa suporte creditul.
Banca da acest acord.
In lipsa acordului, veti fi tinuta in continuare obligata la plata daca sunteti codebitor.
Chiar daca ii dati jumatate din banii de pe imobilul vandut, daca nu mai plateste rata, tot veti fi urmarita.
Se poate imparti creditul, cu sau fara acordul bancii, in instanta sau in afara ei, dar situatia va este defavorabila pentru ca ati luat decizia de a vinde imobilul platit din acel credit, fara a imparti si creditul in sine.
Sotul poate obtine in instanta contributia dv. la plata ratelor si nu-i mai puteti returna partea din pretul locuintei incasata de dv., odata ce ati fost de acord cu aceasta impartire.
Nu stiu valoarea ratei, pretului incasat, daca aveti cum sa fi gasit alta solutie, ar fi fost un calcul pur financiar acesta.
Cum se poate imparti creditul fara acordul bancii??? Nu inteleg....
ok sa-l preia fostul sot de acord....dar trebuie acordul bancii
ok ma obliga sa platesc...eu nu voi plati...deci voi fi executata...corect???
La executare se ajunge si daca impartim creditul si daca nu.....
Asta depinde de cine ce sursa de venituri are, de ce intelegere ati facut, de cum va administrati toate celelalte bunuri comune... nu tine de juridic, ci de calculul acela financiar de care v-am spus.
Daca il impartiti intre voi, in cote, sotul va poate executa, banca va poate executa. Daca nu il impartiti, doar banca. Pana la actiunea in instanta a sotului.
Totusi, pe termen lung, pierdeti mai multi bani daca asteptati sa fiti executata; pe termen scurt, nu platiti nimic, dar pe termen lung vi se iau rate, penalitai, taxe de timbru si avocat, onorarii executor, dobanzi penalizatoare...
Nu recomand.
Vorbiti cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)