avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Care este temeiul legal al prezumtiei de ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Care este temeiul legal al prezumtiei de impartialitate a judecatorului??

Desi oarecum de la sine evident... in fond, asta inseamna ca cineva sa fie magistrat.
Dar unde scrie in concret ca exista o prezumtie de impartialitate a judecatorului??

In subsidiar, chiar daca ar fi sa acceptam o asemenea prezumtie,
totusi imi pare ca atunci cand, de exemplu, un judecator solutioneaza cererea de recuzare a unui coleg al sau... nu se mai poate sustine aceeasi prezumtie de impartialitate.
Evident ca un judecator va tine cu colegul sau si nu va fi impartial.

Alte discuții în legătură

Cale de atac extraordinara impotriva unei incheieri definitive de respingerea cererii de recuzare - admisibilitate eusaisapte eusaisapte Pot formula cale de atac extraordinara impotriva unei incheieri definitive de respingerea cererii de recuzare? Mentionez ca actiunea in care am formulat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un proces echitabil Ale80 Ale80 Buna ziua, In cadrul unui proces penal, inca din faza de urmarire penala a organelor de politie, mi-au fost respinse mai multe cererei de probatiune, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator barandaniel barandaniel in cazul in care soliciti recuzarea unui judecator si spui ca ai indoieli cu privire la impartialitatea completului poti sa te astepti la represalii? poate fi ... (vezi toată discuția)