avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua

Am plecat de la locul de munca fara a mai asta in preaviz. Le-am explicat situatia de ce nu mai pot sta dar nu au acceptat pe cale amiabila si astazi mi-am primit instintarea de ma prezenta la intalnirea organizata avand ca obiect cercetarea disciplinara prealabila. Presupun ca ei imi vor desface contractul pentru absente nemotivate la locul de munca dar as dori sa va intreb daca acest lucru ma va impedica de a obtine un alt job pe viitor din cauza desfacerii contractului pe motiv de abatere disciplinara?

Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 26 Iunie 2015
Depinde de viitorul angajator.
1. Presupun ca ati inceputt deja activitatea la alt loc de munca.

2. - Nu conteaza cum ati incetat contractul individual de munca (CIM) la fostul angajator.
- Doar daca incetarea CIM se datoreaza unei infractiuni.

3. Daca va cheama la comisia de cercetare disciplinara prealabila nu va prezentati si veti fi concediat pentru absente nemotivate (din perioada de preaviz).
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua

Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Nu se pune problema de savarsirea unei infractiuni din partea mea nici despre o abatere disciplinara grava prin incalcarea reglementarilor interne, inclusiv al Regulamentului intern doar am ales sa nu mai stau in preaviz anuntandu-i despre chestia asta si inclusiv motivul pentru care nu am mai stat. Vroiam doar sa stiu daca pe viitor imi voi cauta alt job acesta sa poata fi motivul principal pentru care voi fi in imposibilitatea de a nu ma angaja.

Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

Cu stima
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Chiar daca va inceteaza c.i.m. disciplinar, nu trebuie sa va efecteze o viitoare angajare , intrucat consider ca trebuie sa primeze aptitudinea dvs de a va indeplini corespunzator sarcinile mentionate in fisa postului.
freeelis a scris:


2. Chiar daca va inceteaza c.i.m. disciplinar, nu trebuie sa va efecteze o viitoare angajare , intrucat consider ca trebuie sa primeze aptitudinea dvs de a va indeplini corespunzator sarcinile mentionate in fisa postului.



In recrutarea unui angajat nu conteaza doar aptitudinile detinute, ci o multitudine de alte aspecte. Cand ai pe masa peste 100 de CV-uri pentru un post, orice amanunt conteaza. Eu consider ca nerespectarea contractului de munca de catre salariat, dovedeste neseriozitatea acestuia si diminueaza sansele de angajare.

Alte discuții în legătură

Nu imi este acceptata demisia fara preaviz madalinastoian madalinastoian Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari. Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile ... (vezi toată discuția)
Art61 lit a ContSters131038 ContSters131038 Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat? Mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Preaviz Anna94 Anna94 Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit ... (vezi toată discuția)