avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto in intersectie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto in intersectie

Am avut un accident din care a rezultat avarierea unu autovehicul,al meu nu are nimic.
Am intrat în intersecție dar din cauza circulației am dat înapoi și atunci când am dat în mașalier l-am lovi în portiera din spate cu cârligul de remorcare. Domnul a virat de doua ori la stânga și la al doilea viraj a intrat prin spatele meu la o distanta de maxim 20 cm.Eu sunt începător.La politie i-a ascultat doar varianta domnului m-a întrebat dacă am dat înapoi fără sa pot sa spun altceva a zis ca a fost vina mea ,a zis ca îmi ia permisu dacă nu ma înțeleg cu domnul pe cale amiabila.I-am dat asigurare dar nu înțeleg de ce a fost doar vina mea
[ link extern ]
[ link extern ]
Asta e locația. Accidentul a avut loc pe strada locotenent sion eu încercam sa intru pe strada 12 a,el a intrat de pe 12 a și apoi în spatele meu pentru a intra în spălătorie aflata pe colt.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Admin, administrator
Cel care efectueaza manevre de mers inapoi trebuie sa se asigure ca nu pune in pericol pe nimeni. Daca mergi inapoi si comiti un accident esti singurul vinovat indiferent de circumstantele atenuante. In plus, in intersectii nu ai voie sa mergi inapoi.
Dar dacă eu rămânem pe prima banda încercând sa intru pe a doua banda și se producea un accident nu eram tot eu vinovat pentru neacordarea priorității.Eu consider ca am acordat prioritate pentru cei 20 de cm de dat înapoi .Articolul 5 sub punctele 1,4,9,Articolul 31,Articolul 51 din codul rutier sunt în favoarea mea. În intersecția nedirijata se pierde prioritate atunci când efectuezi viraj la stânga,domnul a și oprit în spatele meu și aștepta sa iasă un vehicul din spălătorie.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
PruteanuConstantinMarian, utilizator
Domnule Komkao, care este articolul din Codul Rutier care interzice mersul înapoi în intersecţii?
Sincer nu stiu si nici nu stau sa caut articolul. Dar undeva in codul rutier spune ca mersul inapoi este interzis in zonele unde este interzisa oprirea voluntara. Iar oprirea voluntara e interzisa in intersectii, in zonele de preselectie sau la mai putin de 25 m de intersectie. Iar ca sa mergi inapoi trebuie mai intai sa opresti voluntar. Q. E. D.
Am căutat eu ptr. dvs:

Art. 128 – (1) Se interzice mersul înapoi cu vehiculul:
a) în cazurile prevăzute la art. 126, cu excepţia lit. d);

b) pe o distanţă mai mare de 50 m;
c) la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumurilor publice.

Art. 126 – Se interzice întoarcerea vehiculului:
a) în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 142 lit. f);
b) în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga, precum şi în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte şi înapoi a vehiculului;
c) în locurile unde soliditatea drumului nu permite;
d) pe drumurile cu sens unic;
e) pe marcajul pietonal;
f) în locurile în care este instalat indicatorul „Întoarcerea interzisă”.

Art. 142 – Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
a)..
b)..
c) ..
d) ...
e) ...
f) în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
...


Deci, cum e? Q.E.D !?

Alte discuții în legătură

Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere ... Mihaela Hatisi Mihaela Hatisi Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere de pietoni NOUA fix in fata portii de acces in curte cu masina? Problema mea este ca as fi ... (vezi toată discuția)