avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri accident cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri accident cu victime

Buna,

In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ambulanta (de aici rezulta fapta penala). Politistii au dat culpa comuna deoarece eu nu am respectat indicatorul cedeaza trecerea iar masina in regim de taxi era pe contrasens. La spital a mers soferul taxiului care acuza usoare dureri la cap si o pasagera din taxi care acuza usoare dureri in piept. Doctorul care era de garda la spital le-a facut raze in urma carora s-a dovedit ca nimeni nu a patit nimic, doar usoare contuzii - nu a ramas niciunul internat la spital. Dupa 2 zile de la accident pasagera din taxi s-a dus si s-a internat in spital pe motiv ca se simte rau (dureri la mana, dureri de cap si in piept). Din cate stiu a stat in spital 5 sau 6 zile. Dupa cateva zile de la externarea din spital, pasagera din taxi m-a sunat sa ma intrebe cum procedam, in sensul ca sa cadem la o intelegere sau sa faca plangere impotriva mea. Eu i-am zis sa se gandeasca la o suma de bani, pe care daca imi convine o accept si mergem la politie sa dea declaratie ca nu mai are nici o pretentie de la mine iar daca nu imi convine acea suma de bani poate sa ma dea in judecata. Neconfruntindu-ma pana acum cu astfel de situatie nu stiu cum ar trebui sa procedez - cam ce suma maxima de bani ar trebui sa accept sa ii dau ca sa ajungem la intelegere, iar daca nu, cam la ce ar trebui sa ma astept daca ma da in judecata? Banuiesc ca fiind culpa comuna ce imi cere mie ar trebui sa ii ceara si soferului de taxi, nu?

Si as mai avea o mica intrebare - eu la accident avand cedeaza trecerea, ar trebui sa o cedez celor care au acest drept sau si celor care circula pe contrasens?
Cel mai recent răspuns: ContSters510504 , utilizator 12:38, 3 Octombrie 2018
Buna dimineata,
Daca victima are mai putin de 90 de zile medicale acordate de IML oricum ve-ti primi NUP.
Conf legii, victima are dreptul la despagubire suma se stabileste in functie de nr de zile de ingrijiri conform CML si a urmarilor acestuia(pierdere de organe, cicatrice, sechele,etc).Chiar daca va va da in judecata pt daune morale si vatamare corporala, chemati in solidar compania de asigurari.Fiind culpa comuna, despagubirea va fi facuta si de soc de asigurari unde are incheiata polita si soferul de taxi
clardeluna a scris:

Dupa cateva zile de la externarea din spital, pasagera din taxi m-a sunat sa ma intrebe cum procedam, in sensul ca sa cadem la o intelegere sau sa faca plangere impotriva mea.


De aici reiese clar ca pasagera s-a internat in spital pentru spectacol si obtinerea de daune.
Daca era atat de grav ranita atunci era retinuta in spital de prima data cand a ajuns la urgente, investigatiile se fac destul de serios in cazul accidentelor rutiere.

Spuneti-i victimei ca asteptati solutia procurorului de caz iar ea sa procedeze cum doreste de cuviinta daca doreste obtinerea de daune.

Aveti obligatia sa instiintati asiguratorul despre accident si pretentiile victimei. Luati-o de-o aripa pe victima si mergeti cu ea la asiguratorul RCA sa negocieze o suma si apoi sa dea o declaratie autentificata ca nu mai are pretentii materiale prezente sau viitoare.

Fiind culpa comuna cazul se va solutiona cu o clasare de catre procuror, victimele nu au peste 90 de zile de ingrijire medicala iar ptr daune trebuie deschis proces civil de victima.
Banii in ziua de azi se castiga greu!;)
A doua zi dupa accident am trecut pe la victima din taxi sa vad cum se simte. Din spusele ei acuza dureri de cap, dureri la mana si dureri in zona pieptului. I-am propus sa mergem la spital pentru o consultatie. Zis si facut, doctorul care era atunci de garda a zis sa revenim a doua zi ca sa o consulte acelasi doctor ce a consultat-o in momentul accidentului. Eu avand domiciliul in alta localitate decat cel al victimei am plecat acasa si am sunat-o a doua zi, zicandu-mi ca s-a internat datorita durerilor pe care le are. Am mai sunat-o in timp ce era internata zi mi-a zis ca ea acuza dureri dar doctorii tot zic ca nu are nimic.
Spectacol , medici decid ;daca aduce un teanc de hartii de la medicii , victima va fi indrumata de institutia la care se afla dosarul pt un reconsultare in vederea completarii CML cu noile date medicale . Medicul legist va complecta CML dupa certificatele/rezultatele eliberate de medicii care au consultat victima .
Semnele unei leziuni nu sunt intodeauna vizibile si se pot manifesta tardiv . Victimei i s-a facut un RMN ,ENG si alte investigati de specialitate ?Razele sunt pt oase , de anul trecut tarasc un picior dupa mine in urma unui accident usor - asta cu titlu de exemplu .
Trebuie chemat in solidar asiguratorul dar daca victima se impotriveste cu vehementa acestui tip de despagubire ,asiguratorul se raliaza dorintei victimei ...
....

Alte discuții în legătură

Despagubiri victima accident clardeluna clardeluna Buna seara, Am mai scris cu ceva timp in urma despre accidentul pe care l-am avut. Am sa reiau putin firul: accident intr-o intersectie cu un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie soldat cu victima - art. 59, alin. (2) din oug nr. 195/2002 SebastianP SebastianP Am intrat in intersectie pe verde. am schimbat directia de mers spre stanga. Nu am vazut un scuter venind de pe contrasens (acum din dreapta) si a rezultatul ... (vezi toată discuția)