Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea pe salariu

Buna ziua!dupa cat timp executorul imi poate face poprirea pe salar?de ex:luna aceasta le-am comunicat bancii ca nu mai am nici o modalitate de plata(facand toate negocierile cu ei).Imi vor trimite contractul la o firma de recuperare?sau direct in instanta?pot sa ma inteleg cu recuperatorul?Cat timp deruleaza asemenea chestii doar sa nu-mi faca poprirea?Va comunic ca din ian.2016 as putea achita din nou rata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 19:55, 23 Iunie 2015
Buna ziua,

Din pacate nimeni nu va poate oferi un raspuns cert cu privire la intrebarile dumneavoastra.
Modalitatea in care banca va proceda ptr recuperarea debitului va depinde foarte mult de natura creditului dumneavoastra : suma de bani restanta si eventualele bunuri aduse in garantie.

In ceea ce priveste procedura anterioara popririi pe salariu, banca in calitate de creditoare va trebui sa parcurga urmatorii pasi :
a) va solicita instantei competente investirea cu formula executorie a contractului de credit- in lipsa acestei investiri, contractul de credit nu va putea fi executat
b) va solicita unui executor judecatoresc inregistrarea cererii de executare si incuviintarea executarii silite in baza contractului de credit
c) executorul judecatoresc va va comunica somatia de plata impreuna cu documentele aferente, iar probabil in aceasta perioada va interoga institutiile abilitate pentru a indentifica unde figurati ca angajat.

Desi aceste etape nu prezinta grad de dificultate, in general nu se desfasoara cu mare rapiditate, putand astfel sa presupunem ca o eventuala poprire asupra salariului dvs nu se va dispune in mai putin de o luna de la acest moment, chiar daca creditoare va demara imediat actiuni in vederea recuperarii debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea unei firme de recuperari creante cu patrunderea in locuinta in vederea executarii krisz09 krisz09 buna ziua am facut un contract de credit la o banca 3500 ron acum sunt sunat de 2ani de o firma de recuperare si azi am primit un sms ca maine vine un agent ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Rog suport informational - firme de recuperare ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurga o firma de recuperare datorii referitoare la un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)