avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenintari din partea unei firme de recuperari creante ...
Discuție deschisă în Executare silită

Amenintari din partea unei firme de recuperari creante cu patrunderea in locuinta in vederea executarii

buna ziua am facut un contract de credit la o banca 3500 ron acum sunt sunat de 2ani de o firma de recuperare si azi am primit un sms ca maine vine un agent executor a mine si sa comunic ora dar prin posta nu am primit notificare va rog ajutati sunt disperat se poate asa ceva????multumesc
Cel mai recent răspuns: krisz09 , utilizator 17:55, 17 Iulie 2013
Linistiti-va! Nicio firma de recuperari nu are agenti executori si niciun executor nu trimite notificari prin SMS. Vor doar sa va sperie. Daca doreau, se puteau adresa unui executor judecatoresc si acela venea si va executa, pe bunurile cu care figurati la Finante sau pe venituri. Daca nu aveti bunuri nu aveti de ce sa va temeti.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
multumesc raspunsul in mod legal trebiue sa primesc prin posta notificare nu? acum ei spun ca trebuie sa platesc 7000ron deci suma sa dublat si ma tot suna dar cred ca prima modalitate a fi pentru ei poprirea nu? am speriat:(
In mod sigur, inainte de executare primiti o somatie de plata de la executor sau o instiintare de infiintare a popririi. Pot alege orice forma de executare, dar, pentru o creanta mai mica de 10000 lei nu pot executa silit imobile, decat daca nu aveti alte bunuri sau venituri salariale.
Procedura executarii silite in cazul contractelor de credit este reglementata prin Codul de procedura civila. Acesta stabileste ca executarea silita poate incepe doar in urma unui titlu executoriu, cum sunt hotararile date de instanta.Asadar,trebuie sa exista o hotarare judecatoreasca in sensul asta.
Prin urmare, firma de recuperare poate valorifica bunurile detinute de debitor, abia dupa ce parcurge acest proces.
Cred ca nu ati fost atent dle consilier . Utilizatorul a precizat faptul ca este vorba de un contract de credit, titlu executoriu in temeiul art. 120 OUG 99/2006. Despre ce hotarare vorbiti dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)