avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie ITM

Buna ziua, in cursul zilei de azi, ca urmare a unui control ITM, in calitate de angajat mi s-a luat o declaratie de catre inspectorii respectivei institutii. Sunt singurul angajat care a declarat adevarul vizavi de munca in zilele de sarbatoare legala si orele suplimentare pe care suntem obligati sa le prestam. Ceilalti colegi, de frica repercursiunilor, au declarat stramb. La finalul controlului am cerut sa mi se dea in copie un exemplar al propriei declaratii insa am fost refuzata. Temeiul legal al refuzului nu mi s-a indicat. Doar ca ''nu se da''. As fi interesata sa aflu care este motivul pentru care nu pot intra in posesia propriei declaratii, daca refuzul inspectorilor este intemeiat, respectiv daca ar fi indicat sa depun in scris o cerere la ITM pt eliberarea unui exemplar al declaratiei. Multumesc

Alte discuții în legătură

Problema ssimona_ ssimona_ Buna ziua! Am si eu o problema la locul de munca.. Este primul meu job si nu prea stiu cum as putea proceda... Problema este ca aceasta firma profita de ... (vezi toată discuția)
Neplata orelor suplimentare MihaiStg MihaiStg Impreuna cu 2 colegi am hotarat sa dam angajatorul in judecata pentru neplata orelor suplimentare. Lucram, in medie, 72 ore pe saptamana, orele suplimentare ... (vezi toată discuția)
Strigator la cer!pana si itm a ajuns sa fie corupt in aceasta romanie tot mai murdara!oare a mai ramas ceva necorupt in aceasta tara??? Gyna Gyna Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am ... (vezi toată discuția)