avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura judecata

Buna ziua!
Sunt chemat in judecata in cluj , dar eu sunt din constanta, cum pot proceda ? pot trimite cerere de judecare in lipsa sau pot trimite cerere de stramutare ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:12, 28 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru primele raspunsuri, este adevarat nu am fost foarte specific, este vorba de fapt despre o datorie a societatii la care sunt actionar, s-a cumparat marfa de la o firma care are sediul in cluj de aceea s-a introdus actiunea la cluj , dar care are puncte de lucru/vanzare in toata tara. Am achitat partial acea factura , iar diferenta am vrut sa returnez, fiind vorba de produse sezoniere, dar nu a fost acceptata aceasta alternativa si prin urmare au introdus actiunea in instanta , pot cere judecarea la instanta teritoriala unde isi are sediul firma mea (in cauza paratul) ?
~ Conținut șters la cerere ~
Conform art.116 NCPC"Reclamantul are alegerea intre mai multe instante deopotriva competente." Intrucat,competenta teritoriala nu este una exclusiva,alegerea instantei competente apartine reclamantului.

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala HeniuV HeniuV In contencios administrativ, cazul de fata este, pe fond, de competenta Curtilor de Apel. Mai multi reclamanti din diverse localitati ale tarii au ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala emil6702 emil6702 Care este competenta teritoriala in materie comerciala, judecatoria de care apartine sediul furnizorului sau cea a clientului? (vezi toată discuția)