avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen dupa comunicare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen dupa comunicare hotarare

Mi s-a comunicat o incheiere definitiva pentru penalitati care mi-a fost admisa (art. 906 ncpc) de judecatorie.
Hotararea a fost denumita "sentinta", cu mentiunea executorie in dispozitiv si (in mod gresit) s-a mentionat cu drept de apel si ca cererea de apel se depune la tribunal.
Intre timp partea adversa a declarat apel, eu am depus intampinare aratand ca este inadmisibil.
Dupa ceva vreme, am primit citatie de la judecatorie pentru un nou termen, cu mentiunea ca pot trimite un inscris si ca judecata se va face in lipsa.
Care este explicatia ? Se mai ia in considerare data comunicarii pentru aplicarea art. 906 alin. 4 ncpc ?


Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 16:09, 29 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
avocat-PaulaPetean a scris:

Cred ca va referiti la dispozitiile din art. 905 NCPC - avand in vedere modificarile aduse in 2014 la NCPC.

Da, la acel articol ma refer (dar in prezent s-a renumerotat in 906).
avocat-PaulaPetean a scris:

Da, se mai aplica alin. 4 din art. 905 NCPC. Instanta de executare va putea la solicitarea dvs. sa dispuna suma definitiva datorata de debitor. Acea incheiere este definitiva.

Si aceasta nu e definitiva, conform art. 906 alin. 2 ?!
Art.905 NCPC se refera la executarea"obligatiei de a nu face".Art.906(2)NCPC se refera la situatia in care obligatia de a face sau a nu face,nu este evalubila in baniatunci,instanta sesizata de creditor il poate obliga pe debitor prin incheiere definitiva data cu citarea partilor,sa plateasca in favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1000 lei stabilita pe zi de intarziere ,pana la executarea obligatiei prevazuta in titlul executoriu.Si incheierea conform art.906(4) este defintiva.Nu inteleg de ce instanta a numit actele procedurale respective"sentinta" si nu"incheiere de sedinta",pe de alta parte, aceste incheieri de sedinta sunt definitive.
Da, a fost denumita "sentinta civila" in loc de "incheiere" iar in dispozitiv s-a mentionat executorie fara definitiva si cu drept de apel (sic!) si ca cererea de apel se va depune la tribunal.
Partea adversa a declarat apel, tribunalul mi-a trimis o copie dupa apel la care am depus intampinare aratand ca este inadmisibil.
Intamplator am mai intrat pe portalul instantelor si am vazut un nou termen la judecatorie si peste cateva zile am primit si citatie in care nu se dau detalii.
Cum vine asta ? Dosarul nu a plecat la tribunal?

Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor executare silita progam de vizitare minor maraispas1 maraispas1 va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o ordonanta presedentiala definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit domiciliul copilului la mine si ... (vezi toată discuția)