avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen dupa comunicare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen dupa comunicare hotarare

Mi s-a comunicat o incheiere definitiva pentru penalitati care mi-a fost admisa (art. 906 ncpc) de judecatorie.
Hotararea a fost denumita "sentinta", cu mentiunea executorie in dispozitiv si (in mod gresit) s-a mentionat cu drept de apel si ca cererea de apel se depune la tribunal.
Intre timp partea adversa a declarat apel, eu am depus intampinare aratand ca este inadmisibil.
Dupa ceva vreme, am primit citatie de la judecatorie pentru un nou termen, cu mentiunea ca pot trimite un inscris si ca judecata se va face in lipsa.
Care este explicatia ? Se mai ia in considerare data comunicarii pentru aplicarea art. 906 alin. 4 ncpc ?


Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 16:09, 29 Iunie 2015
Nu s-a acordat, am intrebat despre art. 906 alin. 4 ncpc, va trebuie sa inceapa sa curga alt termen de 3 luni ?
(Art. 906 (4) Daca in termen de 3 luni de la data comunicarii incheierii de aplicare a penalitatii debitorul nu executa obligatia prevazuta in titlul executoriu, instanta de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitiva ce i se datoreaza cu acest titlu, prin incheiere definitiva, data cu citarea partilor. )


~ Conținut șters la cerere ~
Apelul va avea loc la tribunal, iar eu am intrebat de cand se va considera termenul de 3 luni, de cand am primit hotararea cu acele greseli sau de la indreptarea lor (daca pentru asta au acordat un nou termen cei de la judecatorie) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor executare silita progam de vizitare minor maraispas1 maraispas1 va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o ordonanta presedentiala definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit domiciliul copilului la mine si ... (vezi toată discuția)