avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere teren

Buna ziua,
Parintii mei au cumparat in 2008 un teren de 1000 mp, fostul proprietar avand 2000 mp, paintii mei au cumparat jumatate din teren, 1000 mp, iar un alt cumparator cealalta jumatate de 1000 mp. Atunci s-a realizat cadastru si intabulare atat individual pe fiecare lot, cat si impreuna, urmandu-se dezlipirea loturilor. In urma cu 4 ani, vecinul a vandut partea lui de 1000 mp la 2 proprietari. Acum cei 2 nu au facut cadastru, nu au facut delimitarea intre ei, construindu-si fiecare cate-o casa vis-a-vis una de celalta, avand aproximativ 1,50 m intre fundatii. Noi am facut gardul atat la sosea, avand autorizatia de la primarie, fiind relizat din beton, insa in partile laterale am facut un gard de sarma, neavand nevoie de autorizatie. Acum, vecinul are peste 60 cm dintre fundatia casei si gard, acesta spunandu-ne ca vrea sa faca, atat el, cat si cea de-a 2 persoana, cadastrul. Acesta a chemat persoanele autorizate pentru relizarea cadastrului, spunandu-i ca trebuie sa se extinda in partea de S cu 1.50 m si in partea de N cu 50 cm, astfel incat noi sa ne extindem la randul nostru pe terenul din partea de E, spunand ca nu este gardul drept. Eu nu stiu foarte bine legislatia, dar m-am uitat pe actele de proprietate. Si asi dori sa fiu documentata, pentru o posibila confruntare.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare seti seti Acum 8 ani am vandut un teren de 1000 mp, alaturat de parcela mea, la o alta persoana. Terenul meu cat si cel vandut fac parte dintr-un teren mai mare si care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. cumpărat ... myhay_elsym myhay_elsym Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)