avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol vandut la doua persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol vandut la doua persoane

Buna,am si eu o intrebare..In 2013 am cumparat un teren agricol si am facut un antecontract de vinzare cumparare cu suma achitata intgral,la care am avut si doii martori,vinzatorul a avut probleme cu banca si a parasit orasul de domiciliu ,nestiind unde locuieste,am deschis proces pentru prestatie tabulara si am notificat procesul in cartea funciara ,dupa citeva infatiseri ma-m trezit ca se prezinta un avocat care sustine ca terenul respectiv a mai fost vindut si in anul 2008 luna septembrie unei alte persoane care sa inscris la primarie, taxe si impozite si in registrul agricol ,vreau sa mentionez ca persoana care a cumparat in luna 09.2008 nu stiu in baza la ce act ,deoarece titlu de proprietate sa emis in luna 11.2008 si vinzatorul nu era singurul proprietar pe titlu si mai multi mostenitori ,iar sucesiunea sa desbatut prin instanta iar hotararea sa pronuntat numai in 2013 prin care vinzatorul a ramas proprietar la parcela respectiva si eu am facut amtecontractul dupa sentinta si titlul de proprietate .Ce sanse am ...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:53, 2 Iulie 2015
Antecontract su suma achitata integral??

Daca spuneti ca ati avut martori este clar ca nu l-ati intocmit la notariat.

Din moment ce ati achitat pretul integral de ce nu ati incheiat tranzactia la notariat?

Nu ati cerut proprietarului documentele care se cer in astfel de tranzactii, de exemplu extrasul de carte funciara pentru informare?

Cand ati inscris procesul in CF nu era inscrisa si vanzarea din 2008 in CF?
Da cu suma achitata integral ,pentru ca persoana care mi-a vandut era consatean si il cunosteam de 20 de ani.iar cel din 2008 cind a cumparat nu era emis titlul de proprietate ,iar intabularea sa facut in timpul procesului de sucesiune.
Repet, de ce nu ati incheiat direct contract de vinzare/cumparare la notariat din moment ce ati achitat pretul integral?

La antecontract se achita un avans si nu pretul intreg.

Ce acte v-a prezentat vinzatorul?
Nicuovi a scris:

dupa citeva infatiseri ma-m trezit ca se prezinta un avocat care sustine ca terenul respectiv a mai fost vindut si in anul 2008 luna septembrie ... stiu in baza la ce act ,deoarece titlu de proprietate sa emis in luna 11.2008

Trebuie vazut la dosarul cauzei ce acte opune avocatul pentru terenul respectiv si apoi se poate emite o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unui antecontract in forma autentica ContSters382135 ContSters382135 Daca inchei un antecontrat de vinzare cumparare in forma autentica , in care se trece suma cu care se cumpara si specificfaptul ca s-a achitat intregasuma, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)