avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce dobanda au dreptul sa iau primariile la datorii?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce dobanda au dreptul sa iau primariile la datorii?

Buna ziua!

Am ceva datorie la primarie (impozit auto si o amenda) si persoana care lucreaza la primarie a zis ca dobanda este de 2% pe luna pentru neplata datoriei? Este adevarat? Adica 24% pe an? Ce lege reglementeaza aceasta dobanda aplicata de primarie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 18:29, 4 Iulie 2015
Nivelul dobânzii este de 0,03% pentru fiecare zi de întârziere.
Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.
Art. 124^1 Majorări de întârziere în cazul creanţelor datorate bugetelor locale
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 119 alin. (1) şi art. 120^1, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, se datorează după acest termen majorări de întârziere.
(2) Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.


(sursa cod procedura fiscala)
Da, asa este, exista atat dobanzi, cat si penalitati, cat si majorari de intarziere (2%), unele incidente bugetului de stat, altele bugetului local.
dobanzile+penalitatile sunt pentru bugetul de stat (0.03+0.02%/zi), majorarile sunt pentru bugetul local (2%/luna)
Da domnule, asa este, cine stie stie, dobanzile+penalitatile sunt pentru bugetul de stat (0.03+0.02%/zi), majorarile sunt pentru bugetul local (2%/luna). :tooth: insa mai este ceva, ghici ce?

Alte discuții în legătură

Codul de procedura fiscala - modificari 01.07.2010 - oug 39/2010 narcisal narcisal [i]Vizavi de impozitele si taxele locale, ex. impozit cladiri, ce cote de majorari si /sau penalitati se vor achita la primarie incepand cu 01 iulie 2010? (vezi toată discuția)
Calcul penalitati de intarziere flori_c flori_c Buna ziua .As dori sa aflu modul de calcul al penalitatilor de 2%[b] pe luna sau fractiune [/b][b]de luna [/b].Atat pentru 10 zile intarziere cat si pentru 30 ... (vezi toată discuția)
Penalitati la impozitele locale Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu nivelul penalitatilor si a dobanzii aplicabila conform legiilor in vigoare la intarzierile de plata al taxelor si ... (vezi toată discuția)