avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri

Buna ziua! Imi construiesc casa si as fi dorit ca la mansarda sa imi fac geamurile inspre vecinii din partea dreapta a casei( am ales acesta optiune deoarece forma acoperisului m-a obligat intr-o oarecare masura).Vecina mi-a spus sa nu fac geamurile inspre dumneaei deoarece nu vrea sa fie urmarita(lucru care nici nu mi-a trecut prin gand sa-l fac.) La aproximativ 1,5 m d casa mea va fi gardul, dupa aceea dumneaei are o suprafata de teren (pasune) cu o latime de aproximativ 6m, iar apoi este gardul vecinei in cauza, iar la vreo 10 m de gard casa . Intrebarea mea este: Este legal sau nu sa imi fac geamurile pe partea dinspre vecina?Imi permite legea?
PS: Suprafata de teren( tot al vecinei) dintre mine si ea nu este pentru casa.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!:))
Cel mai recent răspuns: Cosmin Iancu , Avocat 16:50, 5 Iulie 2015
Art. 615
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)
Buna ziua bia.m bia.m Vecinul meu are 5 geamuri la mine in curte care toate se deschid si nu toate au geam mat .Este legal ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Contructie casa - distanta cu gardul vecinului de 194cm ferdis ferdis Pe scurt, construiesc o casa si distanta intre fereastra (perete in zona ferestrei) si gardul vecinului este de 194 cm. Gardul este de tip plasa. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)