avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... geam spre curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

geam spre curtea mea

Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni?
Cel mai recent răspuns: sorana katona , utilizator 00:27, 23 Iunie 2017
Buna seara,
Conform art. 615 Cod Civil
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.
Conform art. 616 Cod Civil!
Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.

In aceste conditii, daca este fereastra de lumina NU EXISTA RESTRICTII!
Multumesc mult pt raspuns. Azi am gasit molozul si o bucata de zid pe florile din gradina mea. Nu am fost anuntata de nimeni ca isi face geam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la fereastra facuta inspre curtea vecinului. Balan vali Balan vali Sora mea are o fereastra facuta inspre curtea vecinului. Tin sa precizez ca atunci cand a fost facuta fereastra era o trecatoare (ulita) apoi vecinul sa extins ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu - ferestre de vedere si de aerisire filipanamaria filipanamaria buna ziua,as dori sa stiu daca legea imi permite sa am geamurile de la dormitoarele de sus cu vedere inspre curtea vecinului??dar gemuletele mici de la baile ... (vezi toată discuția)
Geam la mine in curte? margareta-diana margareta-diana Vecinul de langa mine isi construieste casa.Constructia e la 60 cm de proprietatea mea si isi face geam pe peretele dinspre curtea mea.Are voie?Mentionez ca e ... (vezi toată discuția)