avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in serviciu

Reprezinta un abuz atitudinea presedintelui asociatiei de proprietari de a interzice autoritar participarea membrilor asociatiei la sedinta com. executiv trimitindu-i afara reprimandu-le samavolnic dreptul de a vorbi, de a exprima cea mai mica opinie cu privire la problemele discutate in ordinea de zi in cadrul sedintei ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:40, 11 Iulie 2015
Atitudinea si comportamentul presedintelui dvs de asociatie nu se inscrie in cerintele si calitatile minimum necesare unui reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Daca exista mai multi proprietari nemultumiti de atitudinea presedintelui de asociatie,
analizati oportunitatea convocarii de adunare generala,prin care sa supuneti discutiei comportamentul presedintelui si eventual inlocuirea acestuia cu persoana responsabila care sa exercite responsabilitatea functiei cu profesionalism,interes,si daruire
Nu poate fi vorba deabuz in serviciu in sensul preved.art.297 NCP deoarece,presedintele Asocitatiei nu este functionar public.Ar trebui ca persoanele interesatem sa refuze sa plece de la sedintele respective, iar daca,presedintele devine agresiv sau ameninta pe cineva,s-ar putea vorbi de infractiun de amenintare, de exemplu.
Sedintele comitetului executiv se desfasoara intre membrii comitetului.
Numai daca se discuta probleme care intereseaza anumiti proprietari si sunt invitati in asemenea sedinte pot participa.
Altfel exista posibilitatea de a adresa solicitari scrise comitetului, presedintelui asociatiei sau discutarea problemelor in adunarea generala.

Probabil ca atitudinea presedintelui a fost o reactie la comportamentul proprietarilor.
Sedintele com. ex. se convoaca la avizier si de asemenea deciziile trebuie comunicate la avizier. : " HG 1588/2007 Art.17(2) Sedintele comitetului executiv se desfasoara lunar si sunt legal intrunite daca jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. SedinteIe comitetului executiv pot fi convocate de presedinteleasociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din numarul membrilor sal.(3) Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv si se afiseaza Ia avizier." Nu se specifica nimic in privinta invitatilor sau interzicerii membrilor asociatiei care doresc sa asiste !!!



Nu scrie. Asa ca presedintele asociatiei face sedinta in conditiile in care intelege s-o faca.

Dar in desfasurarea activitatii intr-o asociatie trebuie sa existe niste reguli si o anume disciplina. Altfel, la sedintele de comitet poate veni tot blocul si se ajunge la discutii in contradictoriu, fara a se putea lua decizii pe ordinea de zi stabilita.
Asa cum am spus, exista modalitati de a sesiza, de a face sa se rezolve o problema.

Alte discuții în legătură

Sedinta comitet executiv yanisgeorge yanisgeorge locatarii au dreptul si pot participa la sedintele de comitet executiv? putem solicita afisarea datei la care are loc sedinta de comitet executiv? (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)