avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturile consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturile consumatorului

Buna ziua!
Am avut de-a face cu o situatie neplacuta si am nevoie de o parere obiectiva. In urma cu aproximativ o luna am cumparat materiale de constructii pentru renovarea casei. Printre acestea se numarau si 5 galeti de vopsea lavabila gata preparata in valoare de 1000 de ron. In momentul in care am achizitionat materialele, angajatii ne-au spus ca nu mai au pe stoc vopseaua pe care noi ne-o doream, dar sa alegem nuanta ca ei ne-o trimit acasa. Am ales 2 nuante, una de crem si una de maro. Cand am primit materialele, ne-am uitat la vopsea si aveam 2 nuante de rosu. I-am sunat si ne-au spus sa o ducem inapoi. Am fost cu ea, dar nu am rezolvat nimic, am ramas cu aceleasi culori.
Acum, am sunat din nou, sa le spunem ca noi nu am ales acele culori si vrem sa o schimbam. Ne-au spus sa mergem la sediu cu vopseaua si vorbim acolo mai multe. Am incercat sa le explicam ca noi am ales alte nuante, nicidecum rosu, dar ei sustin ca pe acte sunt scrise cele 2 nuante de rosu, deci inseamna ca acelea le-am comandat. I-am rugat sa il cheme pe angajatul care ne-a luat comanda acum o luna, dar din cate am inteles acela nu mai lucra acolo (nu au fost foarte expliciti in privinta aceasta).
Pana la urma ne-au oferit doua solutii: le lasam galetile de vopsea si ei incearca sa o vanda altcuiva care isi doreste nuanta respectiva (dat acest lucru nu stim cand o sa se intample) sau o sa sune firma care se ocupa de colorarea vopselei si o sa ii intrebe daca pot modifica in vreun fel nuanta astfel incat sa o aduca inspre maro (dar nici acest lucru nu este sigur).
In concluzie, daca vopseaua aceea nu o sa se vanda, noi ramanem cu o culoare pe care nu ne-am ales-o si, in plus, cu o gaura de 1000 de ron in buget.
Nu exista nici o solutie la aceasta problema? Nu exista o lege care sa vina in sprijinul cumparatorului?
Cel mai recent răspuns: AnamariaRosca , utilizator 20:36, 6 Iulie 2015
Exista legi care protejeaza consumatorul si inca din belsug, problema intervine insa doar cum le veti folosi in favoarea dvs. Incepeti cu un drum la OPC, insa nu inainte de a informa vanzatorul, despre ce aveti de gand sa faceti, poate ii "motivati" si rezolvati problema amiabil.
Ar trebui sa aveți o dovada ca ati comandat alta culoare.
Nu avem nici o dovada, de asta e complicat. Noi le-am aratat culoarea si am plecat, urmand ca ei sa o prepare cand primesc cantitatea necesara. De obicei ne dadeau o hartiuta pe care era scrisa nuanta aleasa, dar n-am primit de data aceasta.
Ne-am gandit si la varianta cu OPC, dar nu am vrut sa se ajunga pana acolo. Am impresia ca n-o sa rezolvam nimic, pentru ca pe hartiile pe care le-am primit odata cu marfa scrie culoarea rosie, nicidecum crem sau maro. Ei sunt protejati asa. Pot sa spuna ca ne-am razgandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul in care un produs nealimentar nu corespunde cu ce ai dorit sa cumperi? adarius adarius Buna seara! Am cumparat vopsea lavabila de la un magazin specializat, unde am ales nuanata dintrun paletar de culori si a fost preparat pe loc de un aparat. ... (vezi toată discuția)
Diferența între o comanda cu plata avans pentru o mașină, o anumita culoare și livrarea unei alte culori. viorelada viorelada Bună ziua, am comandat o mașină, un Hyunday, am plătit suma ceruta pentru a o retine, am cerut culoarea Silky Bronze, am primit factura proforma cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)