avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificare culoare tocarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificare culoare tocarie

am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta de mov.M-am apucat sa fac curatenie si am vopsit totul in negru,acum vine administratora si imi spune ca nu aveam voie sa fac acest lucru si sa le revopsesc.
mentionez ca pe scara unde stau la balcoane se vad tot felul de culori la geamuri.Ma poate obliga sa le revopsesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:30, 19 Mai 2009
Administratorul este angajatul dv si este platit din banii dv. Sa-si vada de munca lui ca nu are treaba cu vopseaua de la balcoane. Daca ar fi cineva de la primarie, de la inspectoratul in constructii atunci e posibil sa aveti o problema ca ati schimbat culoarea la fatada blocului. Dar si lor puteti sa le explicati ca indiferent cu ce culoare vopsiti tot va fi o culoare diferita fata de cea veche si arsa de intemperii.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Adriantot, moderator
E foarte posibil ca administratorul sa discute in numele asociatiei, a comitetului.
Si da, fatadele si estetica balcoanelor afecteaza pe toti dintr-un bloc asa incat ar trebui sa arate decent si toate la fel, de comun acord.
Intrebati administratorul in baza carei legi nu puteti face asta.
Ca doar ne aflam pe un forum legal, nu pe banca in fata portii.
Legea nr.50/29.07.1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii la Art.11. al.1prevede: "Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora: e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor."
Totusi, negrul nu este o culoare care sa caracterizeze fatada unui bloc si nici o nuanta apropiata de culorile existente la bloc. Ca ati vrut negru la tocarie e placera dvs, dar negru la balcon ( logie sau exterior ) tine de aspectul estetic al blocului si trebuia consultat comitetul executiv. Administratorul si-a facut datoria anuntandu-va ca nu este o culoare caracteristica blocului dvs, dar nu poate sa va impuna sa schimbati culoarea daca nu exista o adresa, in acest sens, de la serviciul de urbanism al primariei de care apartineti.
Succes!
multumesc mult ptr raspuns.
in privinta balconului , tinand cont ca este din fier forjat mi s-a parut ca asta ar fi culoarea cea mai ptrivita.
S-ar putea ca cei care v-au raspuns sa fi inteles ca ati vopsit zidul balconului in negru .......:D

Alte discuții în legătură

Culoarea balconului margareta_1980 margareta_1980 Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)