avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce se poate face in cazul in care un produs ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce se poate face in cazul in care un produs nealimentar nu corespunde cu ce ai dorit sa cumperi?

Buna seara!
Am cumparat vopsea lavabila de la un magazin specializat, unde am ales nuanata dintrun paletar de culori si a fost preparat pe loc de un aparat. Acasa am observat ca aceasta nu corespunde deloc cu ce am ales eu, codul vopselei fiind cel ales dar nu si culoarea. Ce se poate face in acest caz? pot merge cu vopseaua inapoi, se poate returna suma de bani platita, respectiv 1000 ron? Exista o baza legala pentru problema mea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 29 Septembrie 2014
Buna seara,

daca puteti sa demonstrati ca ceea ce ati ales in functie de un paletar de culori nu corespunde acelui paletar expus in magazin de catre vanzator, fie mergeti si solicitati schimbarea produsului sau restituirea banilor, fie va adresati cu o plangere la protectia consumatorului.

Succes!
Mergeti la magazin sa v-o refaca dupa paletar. Intindeti vopseaua pe un suport alb sa vada vanzatorul cum arata la uscare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile consumatorului AnamariaRosca AnamariaRosca Buna ziua! Am avut de-a face cu o situatie neplacuta si am nevoie de o parere obiectiva. In urma cu aproximativ o luna am cumparat materiale de constructii ... (vezi toată discuția)
Restituire haina deteriorata la curatare din cauza proastei calitati ContSters179581 ContSters179581 buna seara. acum aprox 24 zile mi-am cumparat un costum (sacou + fusta) brand romanesc cunoscut, special pentru o ocazie. l-am imbracat. sacoul fiind alb doar ... (vezi toată discuția)
Returnarea unui produs andramiclaus andramiclaus Mi-am cumparat lentile de contact de la un magazin de specialitate . Eu avand ochii caprui inchis stiam ca am nevoie de un tip de lentile special care sa se ... (vezi toată discuția)