avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie Certificat de Incadrare in Grad de Handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie Certificat de Incadrare in Grad de Handicap

Buna seara,

Inca de la inceput cer scuze ca am mai intrebat dar nu detaliat...si nici nu mi-a raspuns nimeni!
Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac!
Sotul meu are 65 ani si are BPOC gradul 4 foarte sever si are aparat de oxigen la care este conectat si de care este dependent si acum aceasta boala ii apasa si inima si are probleme si cu inima...Anul trecut am depus cerere de handicap la DGASP Constanta pentru prima data cu toate ca are aparatul de oxigen(cf contract cu casa de asigurari de sanatate) din anul 2012 deci de atunci am descoperit ca are BPOC . Anul trecut i sa aprobat certificat de incadrare cu grad de handicap cu handicat accentuat ..respira cu 20% ...bun... si anul acesta la revizuzire in aprilie 2015 respira cu 15% , deci boala a avansat i sa aprobat tot cu grad accentuat .Nemultumita , am fost in audienta la presedinta comisiei cu gandul ca dupa audienta daca nu rezolv o sa fac contestatie ...bun... d-na presedinta de comisie mi-a spus ca se v-a rezolva , o sa-i dea gradul de handicap grav cu insotitor permanent (tin sa mentionez ca a si scris in dosar acest lucru , mi-a dat secretara dosarul sa fac copie caci xeroxul lor nu functiona si mai era specificat pe aceasta hartie sa mai aduc un referat de la d-na doctor cardiolog )
Cer scuze caci este foarte mult de povestit....dar va rog din suflet ajutati-ma ...
La cardiolog sotul meu s-a prezentat (l-am dus eu caci el este nedaplasabil) in octombrie 2014 , si d-na doctor asa a scris in referat....
Cert este faptul ca m-a plimbat d-na presedinta de comisie de mi-a trecut termenul de contestatie la Bucuresti.Astazi cand am intrebat-o cum fac cu contestatia la Bucuresti ca nu mai sunt in termen s-a purtat foarte urat cu mine ,atunci am rugat-o sa-mi dea macar un raspuns oficial ca sa pot sa fac contestatie , m-a amenintat ca o sa ma faca sa platesc si din urma banii pe care i-am primit pe handicap gradul accentuat si bineinteles ca nu-mi schimba gradul de handicap...
Va rog , innebunesc , ziceti-mi si mie ce sa fac? sotul meu are anul acesta pensia la limita de varsta de 660lei , anul trecut avea pensia de anticipat partial cu penalizare in jur de 400lei. Omul acesta este chiar condamnat la moarte? si cu o asemenea pensie mica si o asemenea boala , cum poate sa traiasca?
Presedinta de comisie , la insistenta mea, mi-a facut un raspuns oficial pe care nu am vrut sa o primesc personal si o sa mi-l trimita prin posta!
Cand o sa primesc acest raspuns pot sa fac contestatie?Cui pot sa ma adresez sa rezolv problema? Cum pot eu sa dovedesc ca a avut aceasta boala din copilarie? el sa nascut in 1950 , la tara intr-o familie cu cinci copii.... , parintii tarani ,,, acum ce pot sa fac?
Va rog mult ajutati-ma!

Cu respect,

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
netia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florinaa515@gmail.com , utilizator 20:06, 16 Ianuarie 2018
In baza documentelor medicale actuale,sesizati oficial comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
HG nr. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap :
Art. 13
(1) Certificatul de incadrare in grad de handicap si programul individual de integrare si reabilitare sociala, certificatul de orientare profesionala, precum si masurile comisiei de evaluare privind asistentul personal profesionist sau admiterea in centre rezidentiale ori de zi se comunica prin posta, cu confirmare de primire, persoanei cu handicap sau, dupa caz, parintilor/reprezentantilor legali, asistentului personal sau asistentului personal profesionist, de catre secretariatul comisiei de evaluare.
(2) Certificatele de incadrare in grad de handicap si certificatele de orientare profesionala pot fi contestate, potrivit art. 13 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 14/2003, in maximum 30 de zile de la comunicare, la Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, denumita in continuare Comisia superioara.
(3) Contestatiile se depun si se inregistreaza la secretariatul comisiei de evaluare care a eliberat documentul, iar acesta va transmite contestatia si dosarul persoanei in cauza, in termen de 5 zile lucratoare, Comisiei superioare.
(4) Contestatiile se solutioneaza prin decizii emise de Comisia superioara, in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii.
(5) Deciziile Comisiei superioare pot fi atacate potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Cererile adresate instantei de contencios administrativ sunt scutite de taxa judiciara de timbru.
Va multumesc ca mi-ati raspuns!
Dar la mine e problema ca a trecut termenul de 30 de zile din cauza sefei de comisie care m-a tot amanat ca vin-o azi ca vin-o maine ca vin-o saptamana viitoare si asa au trecut cele 30 de zile ! Si acum eu ce fac?Pot eu sa depun contestatie chiar daca a trecut termenul de 30 zile?
Cand vi s-a comunicat decizia ?
pe data de 16.05.2015 mi s-a comunicat decizia

Alte discuții în legătură

Lncadrare in grad de handicap netia netia am mai pus aceasta intrebare si nu mi-a raspuns nimeni....si de aceeia mai intreb.. Sotul meu are BPOC stadiul IV , este dependent de aparatul de oxigen... si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: ... dana_poso dana_poso Bună ziua, doresc să primesc un răspuns în următoarea problemă: Soțul meu in vârstă de 56 de ani,este bolnav de trei ani,de HTAgrd 3,risc ... (vezi toată discuția)