avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere

Buna-ziua,
Contractul incheiat prevede "Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă parte"
In cazul in care prestatorul nu si-a executat obligatia mai mult de 30 zile fata de data negociata, ii formulezc o notificare prin care ii pun in vedere incetarea contractului conform clauzei susmentionate. Acesta clauza are valoarea unei denuntari unilaterale?
Mai terbuie formulata actiune in rezilierea contractului?
Va multumesc.
Intai il notificati in termenul prevazut in contract , ulterior ii trimiteti si un act aditional de reziliere a contractului.
[EDITAT]
Domnule artist,
Ceea ce citati din contract nu este suficient pentru rezilierea contractului. pe langa notificare ar trebui sa il dati in judecata pentru reziliere.
Trebuie sa ii faceti notificarea. Daca va va actiona in instanta pentru plata, ii veti opune cu succes exceptia de neexecutare.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator
Formulati o notificare prin care instintati partea contractanta ca nu si-a indeplinit obligatia contractual prevazuta la articolul nr ...din contract, ii da-ti termen(daca aveti o asemenea prevedere contractuala), daca nu sunteti obligat la acordarea termenului de executare a obligatiei, trimiteti direct notificare de reziliere baza pe art. din contract care va da acest drept., trimiteti notificare recomandata cu confirmare de primire ca sa aveti dovada ca a primit-o si gata.......nu vad de ce ar fi necesara promovarea altei actiuni, cat timp clauza poate fi asimilata unui pact comisoriu ""Clauza sau conventie accesorie si de regula implicita intr-un contract sinalagmatic,potrivit careia neindeplinirea de catre oricare din parti a obligatiilor asumate atrage desfiintarea lui retroactive.""
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
Analore, utilizator
Si parerea mea este ca este suficienta o notificare din partea dumneavoastra catre debitor in care sa fie precizata obligatia neexecutata, executata necorespunzator sau cu intarziere, termenul de neindeplinire a obligatiilor suna cam general, neexecutare care raportata la clauza respectiva ar duce la incetarea contractului.
Totusi rezilierea contractului nu are efecte asupra obligatiilor scadente.
dupa transmiterea notificarii contractul ar trebui sa inceteze de drept, conform clauzei.daca nu trebuie sa-l dati in judecata pentru rezilierea contractului.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre pact comisoriu expres de gradul iv si clauza compromisorie de gradul iv billabong billabong va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca pactul comisoriu expres de gradul IV e aclasi lucru cu clauza compromisorie de gradul IV..daca nu,care-i diferenta ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?


Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)