avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie la 16 ani

vreau sa stiu exact daca fata are 16 ani IMPINITI si parinti sunt de acord mai trebuie dispensa de varsta?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 05:15, 8 Iulie 2015
art. 272 NCC
art. 1: casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani.

alin.2: pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani, se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Ma pot casatori la 17 ani Xixgdfifehgfsh Xixgdfifehgfsh In toamna pe 17 noiembrie 2018 fac 17 ani ma pot casatori cu iubitul meu? Mentionez el are 21 si pana acum nu am avut niciodata relatii sexuale insa parintii ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata se poate casatori? Julia Ana Julia Ana Buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca mai trebuie sa merg in tribunal pentru cerere de autorizare a casatorie fiicei mele fiind insarcinata in a- 5 ... (vezi toată discuția)