avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minora insarcinata se poate casatori?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minora insarcinata se poate casatori?

Buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca mai trebuie sa merg in tribunal pentru cerere de autorizare a casatorie fiicei mele fiind insarcinata in a- 5 -luna si in ianuarie face 17 ani .Baiatu si viitoru tatic are 24 de ani . Este valabila doar declaratia mea ?sau trebuie si declaratie de la sotul .multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:29, 29 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 272 NCC

Vârsta matrimonială

(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

Instanta competenta este Judecatoria in a carei circumscriptie se afla domiciliul minorei
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana faceti toate formalitatile implineste 18 ani. Asta e! Naste si dupa ce implineste 18 ani se casatoreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua - condiții căsătorie minoră Alexandru anitoiu Alexandru anitoiu Am și eu o întrebare, O fata de 17 ani ce are copil se poate cununa? E o întrebare scurta.. Va mulțumesc. (vezi toată discuția)
Căsătorie la 16 ani Loryley Loryley Bună ziua. Fiica mea împlinește 16 ani în luna august si ar vrea să se căsătorească anul acesta. Care e procedura si cât timp durează. Vă ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)