avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mobilitatea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mobilitatea locului de munca

Buna,
ma poate ajuta/lamuri cineva in urmatoarea problema?

Prin natura activitatii societatii noastre, lucrari de tamplarie si dulgherie, cele mai multe contracte se desfasoara la sediul clientului sau chiar in strainatate. Se cere specificarea in CIM a art.17 alin.2, lit. b sau clauza specifica de mobilitate, art.25? In cazul in care este art. 25, ce inseamna beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau natura?Daca o lucrare se intinde pe o perioada mai lunga, ex. o saptamana, beneficiile legate de delegatie, plata tansport, cazare, diurna..acopera aceste cerinte?

in speranta ca imi va raspunde cineva, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 8 Iulie 2009
1. Cele doua prevederi legale enuntate de dvs. nu sunt diferite, ele se completeaza una pe alta.
2. Daca vi se plateste pentru asta transportul, cazarea, diurna nu vad ce ar mai trebui in plus. Acesta este specificul muncii pe care il stiati din momentul angajarii.
3. Daca aveti CCM la nivel de unitate sau Regulament intern, in acestea ar putea sa ie precizate alte drepturi banesti suplimentare: un procent din salariu pentru o perioada indelungata de lucru departe de casa, tichete suplimentare de masa etc.
As merge mai mult pe art 25 CM.Prin clauza de mobilitate părţile în contractul individual de muncă stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se realizează într-un loc stabil de muncă.
În acest caz salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în bani sau în natură
deci dumneavoastra ziceti ca in CIM ar trebui sa apara posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri, sau ca nu exista un loc de munca stabil/fix si totodata sa existe ca si clauza specifica si aceasta clauza de mobilitate?
va multumesc.


atunci daca in CIM la locul de munca ar aparea: in lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea asfel:conform cerintelor din contractele aflate in desfasurare ar fi in regula sau trebuie sa specific: la sediul clentilor, hala, expozitie, hotel?
la CIM existente introducerea clauzei se face printr-un act aditional si la cele viitoare se va introduce clauza in CIM?

va multumesc.
E deajuns sa spuneti "la sediul/domiciliul clientului".

Alte discuții în legătură

Angajare ariana28 ariana28 se va face la societate o angajare putin mai speciala - persoana nu va avea un loc stabil de munca , in cea mai mare parte a timpului acesta se va deplasa ... (vezi toată discuția)
Loc de munca in cim zxz19 zxz19 bina ziua firma are ca obiect de activitate si \"consultanta de management\" - avand acest lucru in vedere am urmatoarea intrebare: - pentru un angajat al ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate Monica H. Monica H. daca societatea mea are mai multe puncte de lucru deschise pe a raza de 10 km, pot introduce in CIM o clauza de mobilitate? cum ar trebui sa sune, avand in ... (vezi toată discuția)