avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tevi de gaz amplasate ilegal pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tevi de gaz amplasate ilegal pe proprietatea mea

Buna ziua! Un vecin si-a tras niste tevi de gaz prin curtea mea (gradina mea din fata casei) in mod ilegal,in sensul ca firma care i-a facut instalarea nu a cerut permisiunea de a instala acele tevi in curtea mea,nici vecinul nu a cerut permisiune,am avut o cearta acum aproximativ 2 ani de zile pe tema asta,nu m-am putut intelege cu el,contorul de gaz l-au sudat pe gardul meu.Instalarea s-a facut acum 2 ani,intre timp nu au mai fost probleme,insa acum doresc sa imi schimb gardul din fata casei,gardul vechi nu il pot demola fara sa dau jos contorul lui de gaze,in plus doresc sa dispara tevile de gaz din curtea mea.Mentionez ca eu NU i-am permis nici verbal nici pe hartie sa instaleze acele tevi in curtea mea si nici sa instaleze contorul de gaz pe gardul meu,toate acestea s-au facut in lipsa mea. Astazi i-am spus ca dorescc sa schimb gardul si sa dispara contorul lui de gaze de acolo,insa el a devenit violent si m-a amenintat.Ce pot face?multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
PP9728BA, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:52, 10 Iulie 2015
cred ca un prim pas ar fi sa ii intrebati pe cei de la gaze cum ar trebui sa procedati si apoi la primarie, sub umbrela argumnetului ca vreti sa va schimbati gardul.
cu stima, cassy
Banuiesc ca firma care a instalat tevile de gaz si contorul nu a lucrat in timpul noptii sau cind erati plecat de acasa!
Cum de au intrat pe proprietatea dvoastra sa execute lucrari de instalare a tevilor si contorului? De ce nu ati anuntat politia?

Fiind proprietate privata primaria nu se va implica sub nicio forma.
Nu puteti decat sa il dati in judecata pe vecin pentru a muta tevile si contorul.
Faceti o plingere penala pentru tulburare de posesie.
Nu eram acasa,am mentionat deja! Vecinul avea cheia de la poarta pentru ca hranea cainele nostru.E simplu. Pai din moment ce nu am un acord verbal / scris cu vecinul nu vad de ce ar trebui sa il dau in judecata,tevile lui practic stau ILEGAL in curtea mea,nu?
Nu ati mentionat nicaieri ca nu erati acasa, poate nu vad eu bine!:(
Atata timp cat in 2 ani de zile nu ati intreprins nicio actiune impotriva vecinului se poate considera ca ati acceptat prezenta tevii si a contorului de gaz pe proprietatea dvoastra.
Daca o indepartati de unul singur puteti fi reclamat pentru distrugere.
Asa cum v-a sugerat @casyy luati legatura cu firma de gaze si vedeti care este procedura mutarii tevii si contorului de pe proprietate. Primaria nu are nicio legatura nefiind parte in conflict.
Am inteles. Pai ideea este ca o firma de instalatii a instalat tevile si nu E-On Gaz,furnizorul de gaze.

Alte discuții în legătură

Semnatura falsificata dpasztor dpasztor Primaria a pretins acordul scris al tuturor coproprietarilor de drum pentru amplasarea unei tevi de gaz subterana. Doi dintre vecinii mei au obtinut ... (vezi toată discuția)
Teava de gaz aviz eon Nexus11 Nexus11 La parintii mei in bloc o persoana ce detine mai multe apartamente isi doreste sa scape de teava de gaz din interior.Pe casa scarii exista trasa teava de gaz ... (vezi toată discuția)
Am autorizație de demolare dar e.on nu-mi permite să renunț la conducta de gaz de care nu mai am nevoie. cum pot rezolva situația? Dan Subtire Dan Subtire Pe peretele lateral al unui imobil pe care l-am achizitionat in urma cu doi ani,se afla amplasata o conducta de gaz.Aceasta conducta s-a construit pe ... (vezi toată discuția)