avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie

Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma intereseaza daca la vama Bulgaria- Turcia pot avea probleme din cauza aceasta. In bulgaria pot intra cu buletinul si la vama cu Turcia pot folosi pasaportul? Astept raspunsuri cand mai urgent. Va multumesc#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ClodynDia , utilizator 11:47, 4 Mai 2018
Mergeti linistita, nu e pasaport fals.
Este si din acela biometric#-o
Folositi-l pana la expirare, n-au cum sa stie cei din afara UE ca dvs. v-ati schimbat numele :)
Daca nu aveti inca buletinul cu numele nou si aveti doar pasaportul cu numele vechi e OK. Daca aveti buletinul schimbat pe numele nou atunci nu cred ca puteti folosi pasaportul cu numele anterior deoarece contine datele din buletinul vechi si poate la trecerea prin vama baza de date sesizeaza acest lucru. Cunosc pe cineva care dupa casatorie a pastrat pasaportul cu numele vechi si inca nu si-a facut buletin .Pasaportul este un document de identitate.Parerea mea.
E vorba de vama turceasca. Nu avem baza de date comuna cu Turcia.
Din Romania poate iesi cu noua carte.

Conform legilor din Romania, acte de identitate sunt doar buletinele (tip vechi), cartile de identitate provizorii si cartile de identitate. Pasaportul este document de calatorie.

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Salut- valabilitate carte de identitate dupa casatorie ionutt_78 ionutt_78 Buna ziua am si eu o intrebare cat este valabila cartea de identitate dupa casatorie si daca poti pleca imdiat in strainatate multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii dupa casatorie Mona121 Mona121 Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu ... (vezi toată discuția)