avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare

Buna ziua,
Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea.
Constructia are deja un pod inalt pe care vreau sa-l mansardez si sa-l transform in dormitoare.
Constructia este alipita pe toata latura din spate de calcan cu alte doua constructii, iar pe cealalta latura unde am o magazie (pe care vreau sa o demolez) este alipita iar de o alta constructie.
Am depus la primarie actele in care am cerut massardare partiala locuinta veche si in certificatul de urbanism mi se cere acordul vecinului cf. art, 612 Cod Civil.
Zis si facut, am fost pe la vecinii si de la doi dintre ei am obtinut acordul notarial ca nu au nimic impotriva proiectului meu.
Acum mai am un singur vecin care nu vrea sa-mi dea acordul. Si problema este ca e cel in partea unde am eu doua treimi din acoperis. Casele sunt alipite de mai bine de 70 de ani de cand au fost construite. Am incercat sa-i explic omului ca nu ii afectez cu nimic structura, i-am aratat expertizele tehnice efectuate la casa mea, dar el nu vrea in ruptul capului sa-mi dea acordul, zice ca daca imi modific eu casa atunci ii scade lui valoare la casa in caz ca vrea sa vanda si tot felul de aberatii de genul asta, ca trebuia sa ii intreb pe ei inainte sa cumpar casa, ca asta e riscul pe care mi l-am asumat daca am vrut sa ma mut la casa....etc
Ce posibilitati am ? De umblat la acoperis trebuie sa umblu pentru ca am doua sau trei locuri in care imi ploua in casa.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:39, 2 Decembrie 2019
incercati sa obtineti stabilirea unei stari de fapt prin instanta iar apoi in baza acesteia un nou poces prin care ianstnta sa suplineasca acordul vecinului "naravas".
poate primiti si alte pareri mai pertinenete si mai usoare.
cu stima, cassy
Adevarul este ca nu prea as vrea sa ajung la instanta, caci am inteles ca un proces pe drept civil poate dura destul de mult si nu cred ca am nervii necesari sa fac asta insa daca o sa trebuiasca aste o sa fie calea.
cititi art. 364 NCPC si poate intelegeti mai bine.
cu stima, cassy
Reparati acoperisul si faceti izolarea termica pe interior. Pentru asta nu aveti nevoie de nici o aprobare. Cu ocazia asta puteti compartimenta si podul daca doriti.
Atetie! Mansardarea (transformarea unui spatiu situat sub acoperis), inseamna schimbarea de destinatie a acelui spatiu (podul), asa ca trebuie acordul vecinilor. Din pacate asa sunt reglementarile...

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)