Buna ziua,
Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea.
Constructia are deja un pod inalt pe care vreau sa-l mansardez si sa-l transform in dormitoare.
Constructia este alipita pe toata latura din spate de calcan cu alte doua constructii, iar pe cealalta latura unde am o magazie (pe care vreau sa o demolez) este alipita iar de o alta constructie.
Am depus la primarie actele in care am cerut massardare partiala locuinta veche si in certificatul de urbanism mi se cere acordul vecinului cf. art, 612 Cod Civil.
Zis si facut, am fost pe la vecinii si de la doi dintre ei am obtinut acordul notarial ca nu au nimic impotriva proiectului meu.
Acum mai am un singur vecin care nu vrea sa-mi dea acordul. Si problema este ca e cel in partea unde am eu doua treimi din acoperis. Casele sunt alipite de mai bine de 70 de ani de cand au fost construite. Am incercat sa-i explic omului ca nu ii afectez cu nimic structura, i-am aratat expertizele tehnice efectuate la casa mea, dar el nu vrea in ruptul capului sa-mi dea acordul, zice ca daca imi modific eu casa atunci ii scade lui valoare la casa in caz ca vrea sa vanda si tot felul de aberatii de genul asta, ca trebuia sa ii intreb pe ei inainte sa cumpar casa, ca asta e riscul pe care mi l-am asumat daca am vrut sa ma mut la casa....etc
Ce posibilitati am ? De umblat la acoperis trebuie sa umblu pentru ca am doua sau trei locuri in care imi ploua in casa.
Cum s-a incheiat povestea? Au aparut si aici certificate de urbanism care cer acordul notarial al vecinilor, nu stiu insa daca se refera la partea cu subzidirea sau la orice fel de lucrare. Ciudat este ca prin PUG in acea zona nu poti contrui decat lipit la vecinul (zona protejata cu case cuplate), casa este deja pe calcan, ar fi ciudat ei sa oblige sa reconstruiesc conform cod civil...
Buna ziua,
E drept sunt dator cu un raspuns. Am fost destul de ocupat si am uitat de acest forum.
Intre timp am ajuns sa schimb proiectantii, alt dosar de la capat cu alt CU si acelasi cerinte - Acord notarial vecinii. Am fost la un avocat am inceput procedura de chemare in judecata a vecinului "naravas" dar am sistat pocedura la sfatul noului proiectant. Fiind vorba de o casa interbelica am decis sa o modificam doar minim la exterior si interiorul sa-l modificam atat cat ne permite CU-ul fara sa fie nevoie de acordul vecinului. Oricum am schimbat proiectul in asa fel incat sa nu mai fiu nevoit sa depind de un vecin care fie din invidie fie din rautate nu vrea sa-mi dea acordul.
buna ziua,am un vecin care nu vrea sa mi de acord notarial pentru ca casa nui la 60 cm de hota pentru a intra in legalitate cu autorizatia de constructie ,cu toate ca nu l deranjez cu nimic ,ce pot face multumesc anticipat.
DinuX
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Deschideti alt topic, ca raspuns la un topic mai vechi probabil nu veti mai primi informatii... Si puneti cat mai multe detalii, nu putem merge pe ghici...
2. cam greu acum, daca nu vrea sa va dea acordul va trebui sa-l actionati in instanta. Banuiesc ca deja a aveti constructia (asta este, in loc sa platiti un arhitect la inceput veti plati acum, plus expertiza, plus cheltuieli judiciare, plus amenda, plus alte cheltuieli...). Mi-e teama ca daca vecinul nu are construit nimic la limita nu veti castiga in instanta. Cel mai rau lucru care se poate intampla ar fi sa fiti pus sa demolati constructia ilegala. Inteleg ca nu sunteti prieten cu vecinul, incercati totusi sa-i propuneti o suma pentru respectivul acord.