avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea?

Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce reprezinta acest dosar. Indiferent de dosar, ma intereseaza daca s-a pus in miscare actiunea penala impotriva mea conform legii, evident fiindca am fost citat in calitate de faptuitor

Se emite o ordonanta de punerea in miscare a actiunii penale? Nu mi s-a comunicat...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 20:07, 17 Septembrie 2015
In prezent nu mai exista calitatea de faptuitor.
Cereti lamuriri de la politie daca nu aveti avocat care sa se ocupe el de aceste probleme.
Pai si mai interesant e ca am fost citat de la Parchetul de pe langa tribunalul local, pentru audiere la parchet nu la politie, adica pentru o fapta grava nu obisnuita, judecand dupa competenta tribunalului

De curiozitate, de cand nu se mai numeste inculpatul sau suspectul, ca nu ma pricep, faptuitor?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
eusaisapte, utilizator
Inainte de 01.02.2014, pana sa incepa urmarirea penala, in timpul actelor premergatoare, se cita in calitate de faptuitor, in momentul de fata, avand in vedere ca urmarirea penala incepe obligatoriu „in rem” cand actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale, nu se mai se citeaza in mod legal in aceasta calitate, daca sunteti suspect ca ati comis o infractiune si inca nu s-a continuat urmarirea penala impotriva dvs sa capatati calitatea de suspect, va poate audia doar in calitatea de martor.
Citarea in calitate de faptuitor intr-un dosar penal in momentul de fata este facuta in mod abuziv pentru ca sa sperie oamenii.
Poate insemna ca puteti fi martor sau suspect in functie de situatie...dupa ce ajungeti acolo...
Adica in functie de ceea ce veti declara...
Ca sa declare ceva trebuie audiat intr-o calitate.

Alte discuții în legătură

Acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din cp!? eusaisapte eusaisapte am aflat in lipsa mea ca am fost acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din CP Situatia de fapt e descrisa ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa formulez apel impotriva unei incheieri avand obiectul internarea nevoluntara? eusaisapte eusaisapte In teorie observa ca pot declara si apel: CPP Art. 408 - Hotararile supuse apelului (2) Incheierile pot fi atacate cu apel numai odata cu sentinta, cu ... (vezi toată discuția)