avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anulare certificat de boala nerevizuibil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anulare certificat de boala nerevizuibil

buna ziua
ma numesc dobrescu adrian am o problema de sanatate
in 2004 am fost diagnosticat cu oligrofenie gradul II NEREVIZUIBIL in piatra neamt, am depus dosaru de pensionare tot la piatra neamt , in in 2008 mam mutat la bucuresti in sectorul 4 unde am cerut mutarea dosarului la DGASPC sector 4, toate bune si frumoase pana cand: in anul 2015 in ianuarie am fost infectat cu HIV in spitalul sf ioan din capitala, in luna aprilie am fost diagnosticat cu HIV la spitalul victor babes la care mi sa eliberat un certificat medical pentru comisia de handicap.
mam prezentat la comisie de handicap sector 4 cu aceasta trimitere si cu bilet esire din spital victor babes , cu decizia de pensionare eliberata de DGASPC sector 4 + certificatul de handicap NEREVIZUIBIL eliberat de comisia medicala piatra neamt , copie C.I., cupon pensie.
am fost programat pentru comisie mi sa solicitat sa aduc o adeverinta de la circa financiara.
pe data de 18.06.2015 mam prezentat la comisie, care era formata dintro singura persoana care ma intrebat timp de aproximativ 5 minute cateva intrebari: daca manac singur, daca ma spal singur, daca ma imbrac singur, daca merg pe strada singur.
mia spusca pe data de 2 iulie 2015 voi vi sunat daca mai este nevoie de alte acte, dar nu am fost sunat. iar daca nu sa vin pe data de 9.07.2015 sa ridic certificatul.
pe data de 9.07.2015 mam prezentat pentru eliberarea certificatului costatand ca mia fost anulat certificatul NEREVIZUIBIL eliberandumi un alt certificat cu grad MEDIU.
pe certificatul eliberat sunt trecuti membri comisiei dar eu inafara de ce am fost intrebat in cele 5 minute din 18.06.2015 de o singura persoana nu ma vazut nimeni ( nici umedic, nici un asistent, nici un psiholog, nici un reprezentant ONG nimeni).
in aceasta situatie nu inteleg pe ce motiv mi sa anulat acel certificat ce era definitiv intrun moment in care aveam nevoie de sprijin lasanduma pur si simplu pe drumuri . doresc sa stiu ce as putea sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 11:21, 23 August 2015
A-ti facut o mare prostie daca deja aveati certificat de handicpa nerevizuibil grad 2 de ce v-ati mai dus sa va scoate-ti altul ? Ce sa facut este un abuz tresa faceti contestatie catre comisie superioara handicap si posibil sa va gasiti un avocat caci probabil se poate ajunge si la proces.
alina_25 a scris:

A-ti facut o mare prostie daca deja aveati certificat de handicpa nerevizuibil grad 2 de ce v-ati mai dus sa va scoate-ti altul ? Ce sa facut este un abuz tresa faceti contestatie catre comisie superioara handicap si posibil sa va gasiti un avocat caci probabil se poate ajunge si la proces.

Nu este prostie ,ci constituie obligatie impusa de autoritati ca la inregistrarea cererii de luare in evidenta certificat de incadrare in grad de handicap sa se dispuna verificare
Chiar nu aveti cunostiinta de cate cazuri sunt mediatizate de persoane detinatoare de certificat de handicap,care in realitatea sunt perfect sanatoase,dar se bucura de drepturile prevazute de L nr 448/2006 ??
Initiatorul topicului s-a prezentat la comisia medicala cu scopul completarii certificatului initial cu afectiunile pe care le-a dobandit ulterior emiterii certificatului eliberat in 2004
Greseala principala consta in raspunsurile acordate membrului comisiei,care a apreciat ca solicitantul nu intruneste criteriile prevazute de normativele in domeniu
@galatanu1981
Formulati contestatie la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
Anexati copii dupa toate documentele medicale care atesta afectiunile medicale de care suferiti si dupa certificatul de incadrare in grad handicap emis in 2015


AS DORI MAI MULTE PARERI
Indiferent de parerile exprimate pe orice forum,raman simple pareri
Daca doriti verificare dosar ,adresati-va comisiei superioare de expertiza medicala-unica autoritate competenta sa decida dupa verificarea actelor medicale depuse de dvs
multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Plata investigatii medicale si spitalizare ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Am o nelamurire ???#-o#-o O persoana care este diagnosticata cu HIV si Tbc pulmonar,,,,, asigurat , pensionar pe caz de boala nerevizuibil, cu certificat de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Contestatie la gradul de handicap marcelll marcelll am o problema pentru mine grava .sunt bolnav de seropozitive in stadiul b1 .cei de la comisia de evaluare a hadicapului di cadrul sector1 .miau dat gradul ... (vezi toată discuția)