avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata investigatii medicale si spitalizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata investigatii medicale si spitalizare

Am o nelamurire ???#-o#-o O persoana care este diagnosticata cu HIV si Tbc pulmonar,,,,, asigurat , pensionar pe caz de boala nerevizuibil, cu certificat de handicap este posibil ca la acest diagnostic sa plateasca , investigatiile (radiografii, etc), internarea si plata pe zilele care le sta in spital ??????????? Cei diagnosticati cu HIV nu mai beneficiaza de gratuitate ?????? #-o#-o Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ELENA GABRIELA , utilizator 23:25, 26 Aprilie 2014
Depinde unde se fac investigatiile. De multe ori se cer abuziv si ilegal sa se mearga la unitati private unde trebuiesc platite. La fel si cu locul unde se face internarea, unde trebuie dovedit cu adeverinte ca persoana internata este asigurata si ca beneficiaza de anumite drepturi in cadru legislativ actual.
Daca se ia trimitere de la Medicul de Familie probabil ca nu trebuiesc platite, nici investigatiile, analizele si nici internarea.
Orice persoana care intruneste conditiile beneficierii de scutiri sau de facilitati in cadru legal va trebui sa fie pusa in drepturi (ori repusa daca s-a gresit si nu s-a aplicat corespunzator legea).
detine si adeverinta de asigurat eliberata de la CASMB si bilet de trimitere de la medicul de familie tocmai aici este problema iar investigatiile si internarea esete la spitalul Victor Babes 'Casa Andreea' centrul specializa persoanelor cu HIV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de boala nerevizuibil galatanu1981 galatanu1981 buna ziua ma numesc dobrescu adrian am o problema de sanatate in 2004 am fost diagnosticat cu oligrofenie gradul II NEREVIZUIBIL in piatra neamt, am depus ... (vezi toată discuția)
Daune iradiere filipf16 filipf16 Recent am fost internat într un spital de stat unde mi a fost făcută o radiografie pulmonara,in următoarea zi am întrebat medicul la care eram internat ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)