avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a primit suma de 31 LEI. Este posibil sa fie vreo eroare sau atat trebuie sa primeasca,avand in vedere ca nu are vechime in munca?Din cate stiu eu ar avea dreptul si la insotitor nu doar de o pensie mai mare.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:06, 6 Noiembrie 2013
1. - Nu exista pensie de handicap.
- Ori este indemnizatie de handicap ori este pensie de invaliditate.

2. Uitati-va pe cuponul cu care vin banii prin posta si vedeti de unde vin: de la DGASPC sau de la Casa de Pensii (este cupon alb sau cupon roz?).
Aveti dreptate,cuponul este alb,asta inseamna ca nu este pensie.Are gradul unu' mediu,asta ce inseamna,si cata indemnizatie ar trebui sa primeasca,si ce trbuie sa faca sa primeasca o suma decenta cu care sa-si ia macar o parte din medicamentele necesare.
1. Despre indemnizatia de handicap si cuantumul acesteia cititi pe:
[ link extern ]

2. - Dar mama dvs. poate incerca sa obtina si pensie de invaliditate care se poate cumula cu indemnizatia de handicap.
- Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

In primul rand va multumesc pentru informatiile si sfataturile dv. Ce sa va spun,dar cred ca deja a facut asta ,ca de la medicul ei care o trata in boala ce o are,a fost trimisa si examinata pentru incadrare in grad de invaliditate,problema este ca desi are gradul unu nivel mediu a luat doar acei treizeci si ceva de lei,fiind cu mult sub asteptarile ei si ale mele.Eu nu sunt in tara ptr aputea merge undeva sa aflu cu adevarat ce sa intamplat,deaceea am apelat la sfaturile dv.Iar de cuponul ce la primit era alb cu scris negru,si cred ca scria pe el ceva de genul "indemnizatie complementara".Este posibil ca acesti bani sa fie doar o parte din ce ar trebui sa primeasca si poate lunile ce vor urma va primi ceva mai mult?
Daca incadrarea in grad nu este considerata cea corecta,se poate face contestatie?Si daca se poate,dupa cat timp de la aceasta incadrare. MULTUMESC .

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap curelusa curelusa buna ziua ma numesc ionut sunt din pascani jud. iasi sunt bolnav de hemofilie tip a forma severa am mana stinga blocata din zona cot ,mina dreapta imi sunt ... (vezi toată discuția)
Legea 448 si comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Boldi_Melinda Boldi_Melinda Sunt o persoana cu dizabilitati si in anul 2009 am primit la Maramures dupa contestatie la Bucuresti gradul I, permanent fara asistent personal. In vara ... (vezi toată discuția)
Am fost operat de cancer pe colon jivago62 jivago62 In data de 09 sept 2008 am fost operat de cancer pe colon scos 30 centimetri colon fara saculet , varsta 62 ani , dupa concediu medical ,am fost trecut in ... (vezi toată discuția)