avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatii cu privire la salariul minim pe economie si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatii cu privire la salariul minim pe economie si urmarile cresterii lui

Lucrez la o firma de paza si datorita cresteri salariului minim pe economie la 1050lei dansii au decis sa ne taie din hrana de protectie o suma- "variabila"- pe motiv ca intra in insolventa. Mentionez ca puncul de lucru este CNE Cernavoda si ca au venit cu acte aditionale pe care nu le-am semnat.
As dori sa stiu daca este corect ce vor dansii sa faca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 13 Iulie 2015
Potrivit art.17 alin.1 C.mun., anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice in contract.

Intr-adevar, nu exista obligativitatea salariatului de a semna acel act aditional la c.i.m. Insa exista posibilitatea ca in cazul in care se refuza sa se semneze acel act angajatorul sa exercite anumite presiuni asupra salariatului respectiv, astfel incat acesta sa-si dea demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Act aditional Mihai9o Mihai9o Buna ziua, ma numesc Mihai. De cateva saptamani firma noastra are un al doilea actionar. Dansul vrea sa treaca tot personalul la 8 ore (adica sa lucram o zi cu ... (vezi toată discuția)
Act aditional marire salariu dupa demisie sebi1984 sebi1984 Buna seara tocmai ce mi-am dat demisia de la upc azi si in seara asta m-a sunat fostul sef sa vin sa semnez un act aditional de marire salariu de la 1 ... (vezi toată discuția)