avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie admisa - cheltuieli de judecata respinse
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie admisa - cheltuieli de judecata respinse

Buna ziua,

Tocmai mi-a fost admisa contestatia la decizia de concediere intr-un proces impotriva fostului angajator la TMB, insa s-a respins "cererea având ca obiect obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată".

Cum este posibil acest lucru?

Mai ales in conditiile in care fostul angajator are dreptul la recurs, caz in care eu va trebui sa platesc din nou avocatul, iar onorariul total se va ridica la aproximativ 35% din despagubirile care mi se datoreaza (drepturile salariale majorate indexate etc.).

Deci, fostul angajator imi desface abuziv contractul de munca, eu platesc din greu (bani, timp si sanatate!) sa-l actionez in judecata, instanta imi da dreptate, insa nu considera ca trebuie sa mi se plateasca cheltuielile de judecata (?!)

#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 8 Iulie 2009
A-ti dovedit acele cheltuieli ? Daca da, atunci faceti si dumneavoastra recurs in ceea ce priveste acest capat de cerere respins de catre instanta.
mai mult ca sigur ca nu ati facut dovada cheltuielilor de judecata.
altfel nu vad pt ce motiv sa va fi respins acest capat de cerere, instanta .

faceti recurs in termenul legal .
Mai verificati un lucru.
Sigur, dvs. sau avocatul dvs. a depus la dosar chitanta cu plata onorariului de avocat care intra la cheltuieli de judecata ?
Daca nu le-a depus, instanta s-a pronuntat corect. Cand se cer cheltuielile de judecata trebuie sa fie depuse la dosar toate chitantele de plata: onorariu de avocat, plata expert. Nu exista, sau mai exact, nu s-a depus de dvs. sau de aparatorul dvs. atunci este atunci firesc sa se respinga.Faceti aceasta verificare inainte de a da curs recursului. Nu va ia mult timp.
Inocentia
Da, avocatul meu a depus la dosar dovada platii onorariului.

Insa, eu tot ma intreb cum poate fi justificata respingerea lor in conditiile descrise.
Ati mai intalnit astfel de cazuri?



Da.
Instanta are dreptul sa micsoreze onorariul avocatului cand apreciaza ca este excesiv de oneros pt munca depusa. Dar, la dvs. nu a fost micsorat onorariul, acesta nu a fost luat in considerare. Ca urmare, va mai intreb: sigur s-a depus chitanta de plata. Sa nu faceti confuzia cu delegatia de reprezentare a avocatului, care si aceasta se depune la dosar. verificati personal si dupa aceea faceti recursul.
Inocentia.

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)
Mi-au redus cheltuielile de judecata prin micsorarea onorariului de avocat ContSters137758 ContSters137758 Acum am primit raspunsul de la un proces aflat in pronuntare. In martie 2008, am intentat proces civil fostului prieten, actualul tata al fetitei mele. ... (vezi toată discuția)
Am avut un proces cu kruk, pe care l am castigat. judecatorul ... Cosminaj Cosminaj Am avut un proces cu Kruk, pe care l am castigat. Judecatorul nu s a pronuntat in niciun fel pe cheltuieli.Care credeti ca este motivul? Este posibil ca ... (vezi toată discuția)