avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului si oferirea angajatului unui alt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului si oferirea angajatului unui alt post in cadrul companiei

Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul in care desfiintam un post in cazul companiei datorita faptului ca era incadrat doar pentru proiectul respectiv si dorim sa-i oferim persoanei angajate pe acel post o alta functie in cadrul companiei.
Facem decizie de incetare a contractului pt desfiinare post si contract nou pe celalalt post sau putem sa facem aceasta modificare prin act aditional la contract?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 21 Iulie 2015
Puteti face direct act aditional de modificare a c.i.m. , nu mai este nevoie de decizie de concediere si apoi de incheierea unui nou c.i.m.
Si in actul aditional modificam elementele functie, salariu fara sa dam nici o motivare sau cum?
Nu trebuie nicio motivatie , modificati salariul si functia.

uitati aici un model de act aditional:
[ link extern ]
Este obligatoriu sa mentionez in Hotararea AGA de desfiintare a postului faptul ca angajatului care ocupa acel post i s-a oferit un alt post?
Puteti mentiona in hotararea AGA ca salariatului i se va oferi un alt post. De asemenea , in instiintarea de preaviz veti face aceasta mentiune.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unui post intr-o firma gabitza79 gabitza79 In cazul desfiintarii unui post intr-o firma care sunt pasii care trebuie urmati? Se face o notificare catre persoana a carui post se desfiinteaza ,prin care ... (vezi toată discuția)
desfiintare post,refuz semnare aa angajat pe un post similar Belgi Belgi Buna ziua.In cazul desfiintarii unui post(art 65 din Codul Muncii),daca angajatul refuza sa semneze act-ul aditional pentru un post similar oferit de ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie desfiintare post kl3o4 kl3o4 Buna ziua, E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care ... (vezi toată discuția)