avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul venit provenit din dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul venit provenit din dobanzi

Va rog frumos sa ma lamuriti cum se calculeaza venitul provenit din dobanzile bancare. Am avut un depozit bancar pe care l-am lichidat la jumatatea anului 2013. In lunile ianuarie-august 2013 cat am avut depozitul, am inregistrat in cont si dobanzile aferente. In lunile septembrie-decembrie 2013 contul de economii nu a mai existat, , pe extrasul de cont nu apare nici un venit, nicio dobanda.
Este posibil ca Administratia financiara sa considere ca am avut venituri lunare provenite din dobanzi in lunile septembrie-decembrie cand eu nu am mai incasat nicio dobanda? Declaratia mea de venituri lunare pentru perioada septembrie-decembrie 2013 mai are vreo legatura cu dobanzile primite in prima jumatate a anului?
Cel mai recent răspuns: miara , utilizator 13:15, 21 Iulie 2015
Dobanzile respective sunt declarate de banca intr-o declaratie anuala, deci fie ca ati obtinut dobanzi 1 luna, fie 11 luni, se depune o singura declaratie.
Multumesc pentru raspuns, dar nu sunt foarte lamurita. In lunile noiembrie si decembrie 2013 trebuia sa imi declar veniturile lunare. Declaratia mea de venit lunar pt lunile respective trebuia sa includa ceva referitor la dobanzile din prima parte a anului? Anul nu se terminase, deci banca nu declarase nimic. Sunt in culpa pentru ca declaratia mea nu are nicio legatura cu acele dobanzi?
miara a scris:

In lunile noiembrie si decembrie 2013 trebuia sa imi declar veniturile lunare.

La ce anume declaratie va referiti?
In plus precizati mai clar situatia dvs. juridica, aveti/nu aveti servici, obtineti/nu obtineti venituri si din alte surse, etc.



Facsimil din codul fiscal:
ART. 296^27 Contribuabilii
(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
a) *** Abrogat;
b) investiţii;

ART. 296^28 Stabilirea contribuţiei
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate prevăzută la art. 296^27 alin. (1) se stabileşte de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuală, pe baza informaţiilor din declaraţia privind venitul realizat sau din declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, precum şi pe baza informaţiilor din evidenţa fiscală, după caz.


Este vorba de Formularul 630.

P.S. Raspundeti la primele intrebari.
In luna decembrie 2013 am depus dosar pentru solicitarea ajutorului de incalzire termica. A trebuit sa declar toate veniturile familiei pe luna anterioara,adica pe noiembrie. Veniturile au cuprins indemnizatia mea de maternitate, salariul sotului, alocatia copiilor.
]In prezent,mi se imputa faptul ca nu am inclus in declaratie veniturile obtinute din dobanzile pe care le-am incasat in lunile ianuarie-august 2013, desi mi se cerea o declaratie de venit lunar, si nu una de venit anual.
miara a scris:

In prezent,mi se imputa faptul ca nu am inclus in declaratie veniturile obtinute din dobanzile pe care le-am incasat in lunile ianuarie-august 2013, desi mi se cerea o declaratie de venit lunar, si nu una de venit anual.

Este absurd sa vi se impute asa ceva. Veniturile pe care trebuia sa le declarati pentru ajutorului de incalzire termica sunt veniturile în luna anterioară depunerii cererii.

Alte discuții în legătură

Retragere drepturi ajutor de incalzire miara miara Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri in urmatoarea situatie. Am beneficiat de ajutor de incalzire pentru sezonul 2013-2014. Astazi am ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)
Taierea ajutorului social de incalzire termica miara miara Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca este corect ca Curtea de conturi sa-mi taie ajutorul social pentru incalzirea termica deoarece in lunile ... (vezi toată discuția)