avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... marfuri retinute in vama sub incidenta legii 344/2005
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

marfuri retinute in vama sub incidenta legii 344/2005

In data de 15.06.2009, firma a fost anuntat in momentul vamuirii marfurilor, ca acestea vor retinute in vama de frontiera deoarece intra sub Legii 344/2005.Vama a notificat titularul dreptului asupra existentei acestor marfuri in custodia vamii, urmand ca acesta sa stabileasca in urma dovezilor prezentate (fotografii ) daca marfa este contrafacuta sau nu.
In acelasi timp, firma a fost anuntata de Autoritatea Vamala ca exista o plangere penala depusa impotriva ei de catre Politia de frontiera ,sesizata din oficiu ,fara a se specifica continutul plangerii si ca va trebui ca firma sa astepte inchiderea dosarului,indiferent daca titularul dreptului va raspunde notificarii sau nu.
este corecta actiunea Politiei de frontiera sa retina marfurile , in urma sesizarii din oficiu, cum ca aceste marfuri sunt contrafacute, atata timp cat nu s-a primit raspuns din partea titularului dreptului?
ce se poate face pentru recupererea marfurilor intr-un timp cat mai scurt?
mentionez ca marfa este fabricata sub licenta iar declararea marcii in vama a fost facuta in baza acestei licente.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 20:20, 8 Iulie 2009
Pentru dovezi e suficient a se retine o mostra pentru prelevare probe, sau dovezi. In cel mai rau caz ar trebuie sa va solicite depunerea unei garantii pentru marfurile in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic distribuitor - exclusivitate in comercializare? aciumbrudean aciumbrudean Buna ziua, Am ceva nelamuriri in ceea ce priveste libera distributie a unor produse pe piata. Este foarte corect ca, un producator poate oferi exclusivitate ... (vezi toată discuția)
Formalitati vamale telefoane Flavius1984 Flavius1984 Speta este urmatoarea: Import telefoane mobile (marca samsung) din America, desi am primit de la vanzator documentatia prin care producatorul ii acorda ... (vezi toată discuția)
Cum pot importa/vinde accesorii de telefone originale? darkynok darkynok Doresc sa import din spatiu extracomunitar accesorii pentru telefoane. Cum si prin ce fel imi poate garanta expeditorul ca marfa trimisa este originala si nu ... (vezi toată discuția)