avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Formalitati vamale telefoane
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Formalitati vamale telefoane

Speta este urmatoarea:

Import telefoane mobile (marca samsung) din America, desi am primit de la vanzator documentatia prin care producatorul ii acorda vanzatorului dreptul de a revinde aceste telefoane, acestea sunt retinute 30 de zile in vama (termen indelugant) pt a verifica dreptul de propietate intelectuala.

Ce ma puteti sfatui?

Cel mai recent răspuns: raudd , utilizator 12:51, 14 Martie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc Alex de raspuns, am studiat deja legea 3444/2005 si Reg. 1383/2003 si intre timp am si rezolvat-o.

Pe scurt pt cei care se lovesc de aceeasi situatie.

1. Administratia vamala va instinteaza prin notificare asupra retinerii marfurilor in temeiul mai sus mentionat.
2. Se trimite de catre administratia vamala catre titularul de drept o notificare prin care sa ia la cunostinta despre respectivele marfuri daca contravin dreptului de propietate intelectuala si acesta din urma sa depuna o cerere de inteventie.
3. Daca in termen de 10 zile de la primirea prezentei notificari, titularul de drept al dreptului de propietate nu depune o cerere de interventie, administratia vamala elibereaza marfurile retinute pt vamuire . In cazul in care titularul depune o cerere de interventie, este necesar sa se depuna o opozitie scrisa la administratia vamala, altfel prin lipsa opozitiei se accepta in mod tacit ca marfurile sunt abandonate (motiv ca sunt contrafacute, piratate) si vor fii distruse.

Cu stima.
Credeti voi ca vor fii distruse ???:)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri retinute in vama sub incidenta legii 344/2005 vizitator curios vizitator curios In data de 15.06.2009, firma a fost anuntat in momentul vamuirii marfurilor, ca acestea vor retinute in vama de frontiera deoarece intra sub Legii ... (vezi toată discuția)
Amenda vama raudd raudd Buna ziua, in urma cu o luna de zile sotia a comandat de pe internet niste produse pentru cadouri; acestea au sosit din....China si au fost retinute la vama pe ... (vezi toată discuția)
Control vama mona_genes mona_genes Buna ziua ! In ultima perioada am parte la un depozit de baut. alcool. de controale de la vama. Verifica stocul de marfa din calculator cu cel din depozit. ... (vezi toată discuția)